Jan & Gunilla Ramén – Ägare 1987–2014

Hans Brodén påbörjade det mödosamma arbetet med att återställa hotellets ursprungliga karaktär. När Jan och Gunilla Ramén, ägare till Hotel Terminus i Stockholm, köpte hotellet av Hans 1987 fortsatte paret det påbörjade arbetet.

Hotellet skulle rivas

1944 övertog Göteborgs stad ägandet av Hôtel Eggers. Detta för att snabbt kunna riva fastigheten om trafiksituationen skulle kräva det i framtiden. När paret Jan & Gunilla Ramén köpte Hôtel Eggers av Hans Brodén fortsatte kampen för överlevnad.

artikel eggers hotell Göteborg

Historiskt värde för Göteborg

Efter många och långa förhandlingar med kommunen lyckades Jan och Gunilla övertyga makthavarna om byggnadens historiska värde för Göteborg. Nu får man varken riva eller bygga om utan särskilt tillstånd. Huset är kulturskyddat, och detta är tack vare Jan och Gunillas outtröttliga kamp för bevarandet.

Tog vara på 160 års historia

Paret Ramén fortsatte med kostsamma renoveringar; rörsystem och VVS byttes ut, elektricitet drogs om och den ursprungliga atmosfären av sekelskifte och vackra detaljer återskapades. Utan deras trägna arbete är det ingen som vet om Hôtel Eggers hade funnits idag.

Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
1910-1942

Axel Eggers - Ägare 1910-1942

Emil Eggers efterträddes 1910 av sin son Axel Eggers. Axel var, precis som sin far både motiverad och företagsam. År 1913 såg han till att hotellet genomgick en grundlig renovering och i samband med detta invigdes Hôtel Eggers kontinentala matsal.
1942-1947

Ebba Eggers - Ägare 1942-1947

I sitt andra äktenskap hade Axel Eggers gift sig med hotellets spritkassörska, en dam vid namn Ebba. De drev hotellet tillsammans fram till Axels död 1942 då Ebba utnämndes till hotelldirektris.
Relaterade erbjudanden:
7 NOV – INSTÄLLT
Salongsdrama på hotell Eggers

Filmhôtellet

Från 795:-/person
Paket med middag & salongsdrama – ett drama som får konsekvenser i hotellets verklighet där du som gäst sitter och äter en 3-rättersmiddag.
champagne i hotellrum superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Hemma på Eggers

Från 1445:-/vuxen & 600:-/barn
Streama favoritserien eller ta med dig den där boken du aldrig hinner läsa. Du får popcorn och bubbel på rummet, valfri rätt från vår à la carte-meny, övernattning och frukost.
"Boken om Eggers" som gåva

En sann historia

Från 1495:-/vuxen & 500:-/barn
Känn dig som en celebritet hos oss på Eggers. Ät en god middag i vår restaurang, bo i ett av våra vackra rum och avnjut frukosten i restaurangen med utsikt över Drottningtorget.