Hållbarhet – CSR

Vackra tapeter, kristallkronor eller tjusiga desserter i all ära. Men för oss är det viktigt att inte bara fylla vårt hotell med en skön känsla. Vi vill även försöka göra lite mer för vår omvärld, något som skulle kunna göra skillnad. Vi kan inte göra allt, men alla kan göra något!

Vårt arbete för en hållbar framtid

Allt arbete inom vår verksamhet ska vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande.

Sus husfru på eggers hotell i göteborg

Vad vi gör varje dag

Här kan du läsa om vad vi gör för att ta ansvar för hur vi påverkar samhället ur ett miljömässigt perspektiv. Allt från städning, uppvärmning, förbrukningsvaror och kaffe.
Svanen certifiering för hotel eggers

Certifierade av Svanen

Svanens kriterier ger oss en tydlig riktlinje i vårt miljöarbete och i vad vi kan göra varje dag för att minska på förbrukning av el, vatten och kemiska produkter.
Fotomontage vindkraft och hotel eggers

Eget vindkraftverk

Vi har ett eget vindkraftverk som försörjer oss med elektricitet. Och det bästa av allt är att det inte bara gäller oss utan även våra systerhotell Arken Hotel & Art Garden Spa och Varbergs Stadshotell & Asia Spa.

Socialt ansvarstagande

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Vi vill vara ansvarsfulla aktörer både lokalt och globalt och därför har vi valt att stödja nedan organisationer på ett eller annat sätt.

julklappsvagnen utanför hotel eggers

Julklappsvagnen & Stadsmissionen

Inför varje jul är vi med och samlar in julklappar till Julklappsvagnen. Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission. Tillsammans återupplivar de en 100 år gammal idé om att åka runt i staden i en spårvagn och samla in julklappar till barn, unga och familjer som lever i utsatta situationer.
Jessica hotelldirektör på hotel eggers ger check till Göteborgs Stadsmission 2023

Göteborgs Stadsmission Göteborgsvän

I Göteborg lever allt för många barnfamiljer i fattigdom. Det vill vi vara med och ändra på. Därför stöttar vi Göteborgs Stadsmissions arbete med akuta och långsiktiga insatser, så att fler familjer ska få en bättre levnadsstandard. På det här sättet tar vi ett samhällsansvar och är med och skapar en möjlighet till förändring. 
Gammal cykel på hotel eggers vind i göteborg

Reningsborg

Våra överblivna möbler på Hôtel Eggers skänker vi till Reningsborg och även till Stadsmissionen. Möbler eller varor som skänks till Reningsborg säljs antingen i deras butiker eller transporteras till samarbetsprojekt i Östeuropa.

Visselblåsarfunktion

Inom Lotus Hotel Group finns en god internkontroll, men trots det kan det förekomma missförhållanden. Vi uppmuntrar personer med kännedom eller misstankar om missförhållanden att rapportera.