Eggers restaurang & bar

Eggers restaurang & bar är välkänd och har varit så sedan 1800-talet. Vi serverar vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat. Miljön är inspirerad av Paris i sekelskiftets La belle époque, den sorglösa stämningens tid då de använde stadens kaféer, restauranger och konstsalonger som sitt vardagsrum.

En charmig mötesplats mitt i centrum

Beläget på Drottningtorget i hjärtat av Göteborg har Eggers alltid varit en idealisk mötesplats. Välkommen in och umgås med vänner i en unik och avkopplande miljö. Landa i baren efter en lång dag på stan, njut av utvalda viner och cocktails i stilfull inramning. Blir du hungrig kan vi rekommendera Eggers välkända räksmörgås, eller något annat gott från vår à la cartemeny. Välkommen in på frukost, dagens lunch eller à la carte.

Öppettider & kontakt

  • Måndag–onsdag kl. 11.30–14.00 och 16.00–23.00
  • Torsdag–fredag kl. 11.30–00.00
  • Lördag kl. 13.00–00.00

Köket har öppet till kl. 22.00. Söndagar har vi endast öppet för frukost. 

Tel: 031-333 44 44 eller mail: RESTAURANG@HOTELEGGERS.SE

Vi är en kontantfri restaurang. I vår hotellreception kan du vid behov betala med kontanter.
  • 23–29/12: Stängt
  • 30/12: Öppet kl. 16–23
  • 31/12: Öppet enbart bokningar
  • 1–5/1: Stängt
  • 6/1-8/1: Öppet kl. 16–23

Från och med 11/1 har vi öppet som vanligt igen

Tillfälliga öppettider under jul & nyår
smörrebröd i restaurang på hotell eggers i göteborg

Dagens Lunch

Våra luncher är vällagade och i den mån det går tillagade med närproducerade råvaror i säsong. På dagens lunch erbjuder vi alltid en kött- eller fiskrätt samt en vegetarisk rätt.
rotselleri middag eggers hotell restaurang i göteborg

Middag à la carte

Vår à la carte-meny inspireras av det klassiska köket – svenskt i samklang med franska toner. Råvarorna hämtar vi främst ifrån vår närmiljö och vi anpassar oss efter vad säsongen har att erbjuda. Välkommen!
21 NOV–19 DEC

Julbord

Pris från 625:-/vuxen & 395:-/barn
Välkommen till vårt klassiska julbord som i år serveras på vackra silverfat vid ditt bord. Efter middagen väljer du själv av julens sötsaker från en läcker efterrättsbuffé.
uteservering i restaurang på hotell eggers i göteborg
Uteservering med utsikt över Drottningtorget

Eggers veranda

Vår mysiga veranda är öppen när restaurangen har öppet. Här finns det gott om utrymme när du hellre vill sitta ute.

Välkommen att slå dig ner med dina vänner för något gott att äta eller dricka. Hoppas vi ses!

Mat- & dryckevent i restaurangen


Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Afternoon tea

Lördagar kl. 13.00–16.00
Vår afternoon tea bjuder på hembakade scones, marmelader, cream cheese, vispat smör, petit fourer, lemoncurds, tryfflar m.m. Allt serveras på vackra fat i vår magiska miljö. Stor buffé av lösviktsteer samt meny på bubbeldrinkar.

Afterwork

Uppehåll t.o.m. 6/1 – (Torsdagar och fredagar kl. 15.00–18.00)
Avsluta arbetsdagen med goda vänner i skön miljö och något gott i glasen. På torsdagar och fredagar har vi after work med extra bra priser i baren och goda drinkar efter eget recept. Fråga gärna efter månadens cocktail.
ostron i restaurang på hotell eggers i göteborg

Ostronbar

Andra lördagen varje månad från kl. 17.00
Ostron finns alltid på vår á la carte-meny men andra lördagen varje månad serverar vi ostron och bubbel till extra bra priser i baren. Perfekt start på en efterföljande middag med vänner!

Mysig restaurang med fransk touch

Vår à la carte-meny bygger på bistrorätter med både svensk och fransk touch. På menyn hittar du alltid färska ostron, och andra lördagen i månaden har vi ostronbar med bubbel till extra bra priser. Pianister och dj:s gästspelar då och då, och för att leva upp till Göteborgs smeknamn “Lilla London” serverar vi på lördagar vår omtyckta afternoon tea.

Låter det härligt? Håll dig uppdaterad på vad som händer i vår eventkalender. 

Tips på paketerbjudanden med middag


15 jan, 19 feb & 19 mars
skaldjur med champagne på hotell eggers restaurang i göteborg

La belle époque

Pris från 1345:-/person (695:- enbart middag)
Gör som i Paris under "la belle époque" – låt skaldjur och vin flöda till toner av ljuv pianomusik. Middag med lyxig skaldjursplatå, med eller utan övernattning.
dubbelrum classic small på eggers hotell i göteborg

Eggerspaket

Pris från 1345:-/vuxen
Kombinera en mysig hotellweekend med sköna dagar i Göteborgs city. I paketet ingår en 3-rättersmiddag, övernattning och frukost.
champagne i hotellrum superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Hemma på Eggers

Pris från 1145:-/vuxen & 500:-/barn
Streama favoritserien eller ta med dig den där boken du aldrig hinner läsa. Du får popcorn och bubbel på rummet, valfri rätt från vår à la carte-meny, övernattning och frukost.

Artiklar


restaurang på Hôtel Eggers i Göteborg

Gyllenlädertapeten i vår matsal

Gyllenläder är läder som mönstrats i relief och sedan försilvrats och ofta förgyllts. Gyllenlädrets stora tid var under senrenässansen och barocken, då det användes både till tapeter och möbelklädslar. Gyllenlädertapeten som pryder Hôtel Eggers matsal blir bara vackrare med åren.

Med kärlek för grönsaker

Under hösten och vinterns mörka dagar finns det så otroligt många fina grönsaker att njuta av: blomkål, broccoli, brysselkål, vitkål, spetskål, rödkål, jordärtskocka, palsternacka – ja, listan kan göras lång. Läs vår kökchef Pierres tips på vad du kan göra med dem. 

Recept Råbiff Eggers

Här är vårt recept
Råbiffen står alltid på menyn hos oss. Beställ den i restaurangen eller gör den själv hemma. Vi bjuder på receptet.
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.