Eggers American Bar

Drinkar har alltid spelat en central roll på Hôtel Eggers. Ända sedan Emil Eggers lät installera en American Bar på hotellet har det skakats och rörts här i mer än hundra år.

Hôtel Eggers svängde sig tidigt med att man hade en American Bar. Begreppet började spridas under 1900-talet, när cocktails blev populära i USA

Den 5 december 1933, när förbudstiden upphörde och alkoholen släpptes fri på marknaden, spred sig begreppet snabbt till Europa där många krögare såg till att skaffa en American Bar.

cocktail martini på eggers bar

Kriteriet för att baren ska få kallas American Bar lär först och främst vara att baren ska vara placerad som en ö så att gästerna ska kunnas serveras 360 grader runt omkring den. Personalen ska också var kunniga, utbildade och uppdaterade.

Eggers restaurang & bar interiör

Den äldsta amerikanska baren i Europa är Savoy Hotel i London: Den öppnades 1893, då cocktails introducerades i den brittiska huvudstaden.

Läs mer


Vill du läsa mer?
Gammalt brev på hotel eggers

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
Råbiff på eggers restaurang

Recept Råbiff Eggers

Här är vårt recept
Råbiffen står alltid på menyn hos oss. Beställ den i restaurangen eller gör den själv hemma. Vi bjuder på receptet.
restaurang på Hôtel Eggers i Göteborg

Gyllenlädertapeten i restaurangen

Gyllenläder är läder som mönstrats i relief och sedan försilvrats och ofta förgyllts. Gyllenlädrets stora tid var under senrenässansen och barocken, då det användes både till tapeter och möbelklädslar. Gyllenlädertapeten som pryder Hôtel Eggers matsal blir bara vackrare med åren.