Dryck på Hôtel Eggers

Välkomna till vår anrika bar på Hôtel Eggers. Hotellet invigdes 1859 men “American Bar” stod inte klar förrän år 1884 och var då en av de första barerna i Sverige som serverade riktiga cocktails. Vi vill hålla kvar lite av den eran och låta våra gäster uppleva 1800-talet med genuint arbetade drinkar och klassiska cocktails i en tidsenlig miljö. Vi har även en gedigen dryckeslista med väl utvalda öl- och vinsorter.

vänner skålar med vin och äter middag

Vin på Eggers

Vi erbjuder en gedigen vinmeny med väl utvalda vinsorter och hjälper gärna till att rekommendera ett passande vin till middagen. 
Drinkar på Eggers bar

Drinkar och cocktails

Drinkar har alltid spelat en central roll på Hôtel Eggers. Ända sedan Emil Eggers för över hundra år sedan lät installera en American Bar på hotellet har det skakats och rörts på denna plats.
Absint på Eggers

Prova Absint på Eggers

Absinten är en udda dryck med en spännande historia. Nu kan du prova drycken hos oss på Eggers! Absinten serveras med några sockerbitar på en sked ovanför det halvfulla glaset som fylls upp med vatten.
Bubbel på eggers
”Come quickly, i´m tasting the stars!”
Dom Perignon (at the moment he discovered champagne)

I restaurangen erbjuder vi även


smörrebröd i restaurang på hotell eggers i göteborg

Dagens Lunch

Våra luncher är vällagade och i den mån det går tillagade med närproducerade råvaror i säsong. På dagens lunch erbjuder vi alltid en kött- eller fiskrätt samt en vegetarisk rätt.
Drinkar på Eggers bar

Afterwork

Torsdagar och fredagar kl. 16.00–18.30
Avsluta arbetsdagen med goda vänner i skön miljö och något gott i glasen. På torsdagar och fredagar har vi after work med extra bra priser i baren och goda drinkar efter eget recept.
rotselleri middag eggers hotell restaurang i göteborg

Middag à la carte

Vår à la carte-meny inspireras av det klassiska köket – svenskt i samklang med franska toner. Råvarorna hämtar vi främst ifrån vår närmiljö och vi anpassar oss efter vad säsongen har att erbjuda. 

Artiklar


restaurang och bar på hotell eggers i göteborg

Eggers American Bar

Drinkar har alltid spelat en central roll på Hôtel Eggers. Ända sedan Emil Eggers lät installera en American Bar på hotellet har det skakats och rörts här i mer än hundra år.
kir royal drink på Eggers restaurang & bar i göteborg

Eggers Royal - en signaturdrink

Att ta en drink på Hôtel Eggers är något som bör checkas av på din bucket list. Med drinken Eggers Royal vill vi hylla Eggers och vad Eggers är för oss. Vi har gjort en egen twist på en klassisk Kir Royal och gjort den ännu mer royal med vår egen svartvinbärspuré.
Vill du läsa mer?
Gammalt brev på hotel eggers

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.