Så gör du egen glögg

Den godaste glöggen gör du själv och du bör starta redan i början av november om den ska drickas till första advent. Glögg hör advent och jul till och det är extra gott att värma sig med den kryddiga hemmagjorda drycken när kylan biter ute.

Kock med glöggrecept på eggers

Var ute i god tid med att sätta glöggen

Det gäller att vara ute i god tid med att sätta glöggen om den ska bli klar lagom till jul. Den blir nämligen som bäst när den får stå och dra till sig smakerna lääänge – minst tre veckor men helst i flera månader. Så glöm gärna bort några av årets flaskor och ta fram till nästa jul.

På tal om jul – har du inte bokat årets julbord ännu har du fortfarande chans att knipa platser till vårt klassiska julbord i vacker miljö.

Glögg julbord på Hôtel Eggers

Krydda med det du gillar

Alla har olika favoriter och du kan i stort sett välja att krydda din glögg med vad som faller dig i smaken.

Så om du har tröttnat på köpeglögg kan vi rekommendera dig att testa att göra en egen, det är tydligen hur enkelt som helst!

Glöggrecept från eggers

Eggers eget glöggrecept

Vår tidigare kökschef Pierre valde följande smaker i sin glögg:

Apelsinskal från 3 apelsiner, 1 st vaniljstång, 1 st skivad ingefära, 1 st färsk chili (ej den starkaste), 10 st enbär, 1 msk korianderfrön, 1 msk svartpeppar, 5 st kanelstänger, 100 gr torkade aprikoser, 4 st stjärnanis, 100 gr russin, 1 msk fänkål, 0,5 kg socker, 2 msk hel kardemumma.

Gör så här:

  • Blanda kryddorna som du önskar med 1,5 liter rom eller vodka som grund och bygg sedan på med rött vin. Häll upp allt i ett stort vackert krus eller i en 10 liters hink.
  • Rör ordentligt så att sockret löser sig. Om du använder en hink så täck med lite plastfolie med lufthål i.
  • Låt blandningen stå i rumstemperatur, gärna mörkt, i lugn och ro i 2-3 veckor.
  • Välj ut några fina flaskor som du fyller med den hemmagjorda glöggen. Var bara försiktig så att du inte får med bottensatsen med alla kryddorna.
  • Förvara sedan glöggen svalt tills det är dags att värma upp och dricka den med familj och vänner.
Läs mer
Relaterade erbjudanden:
23 NOV–20 DEC
Klassiskt julbord på Hôtel Eggers

Julbordspaket

Från 1545:-/person
Välkommen till ett stämningsfullt och julpyntat Hôtel Eggers. Njut av vårt omtyckta och klassiska julbord, en övernattning och vår goda frukostbuffé.
FULLBOKAT
afternoon teea, middag och bubbel på hotel eggers

Nyårspaket

Från 2945:-/person
Nyårsfirandet på Hôtel Eggers är en omtyckt tradition. Fira med afternoon tea, nyårssupé, underhållning och mousserande vin vid tolvslaget.
Petits i restaurangen på Hotell Eggers

Les Petits

Från 1145:-/person
Dröm dig bort till sekelskiftets Paris ett dygn. Njut av ett glas vin och goda smårätter "petits" i vår unika miljö. I paketet ingår övernattning och frukostbuffé.
dubbelrum superior med balkong på eggers hotell i göteborg
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
Viveca Lärn bokrelease på hotel eggers

Bokrelease med Viveca Lärn

Som en del av Hôtel Eggers 160-årsjubileum bjöd vi in Göteborgsförfattaren Viveca Lärn för hennes bokrelease. Det var en förväntansfull skara som skålade i bubbel innan den charmerande Viveca gjorde entré i vår övre matsal.
Känn ingen sorg för mig Göteborg
Håkan Hellström-rummet - hotellrum executive på eggers hotell i göteborg

Rum 133 - Håkan Hellström

Nr 133 är rummet där Håkan Hellström har spelat in sin musikvideo till Känn ingen sorg. Av samma anledning kallas rummet Håkan Hellström-rummet. Välkommen in!
Läs mer om Sonia Henie
Hotellrum executive på eggers hotell i göteborg

Rum 386 - Sonia Henie

Tar du vår vackra trappa upp till tredje våningen hittar du hotellrum 386 direkt när du svänger höger. Ett hörnrum och en underbart blommig dröm med detaljer i brunt och rosa. Detta rum var även favoritrummet för världens bästa kvinnliga konståkerska på 1920-30-talet - Sonia Henie - när hon besökte Göteborg.