Fotoutställning – Way Out West 2007–2023

Micke Sandström har i över 20 års tid fotograferat mer än 350 band och artister på olika scener. När Way Out West startade 2007 och frågan om att dokumentera festivalen kom så tvekade han inte. Sedan dess har han haft med kameran på i stort sett alla Way Out West, och 2011 gav han ut fotoboken ”Way Out West 2007-2010”.

Information om utställningen


Micke Sandström – ”What I Need Most to Remember”

Utställningsnamnet ”What I Need Most to Remember” kommer ifrån Big Stars låt Way Out West, som är en av anledningarna till att festivalen heter som den gör. Citatet tar även fasta på kärnan i utställningen – minnen och känslor nu i dvala men som väcks vid blotta anblicken av bilderna.

Totalt har han tagit runt 25 000 bilder på Way Out West genom åren, och på plats ser vi nu 20 av hans favoritbilder, tagna från de flesta av åren som festivalen har funnits.

Utställning på Hôtel Eggers 30 maj–1 september


Tavlorna hänger i våra allmänna ytor på hotellet. Välkommen att kika in när det passar dig, från och med kl. 19 den 30 maj och sedan måndag–lördag mellan kl. 10 och 21 till och med den 1 september 2024. 


Konst & Kultur på Hôtel Eggers

Konst och kultur alltid varit en stor del av vårt inbyggda DNA. Här sitter konstintresset bokstavligen både i och på väggarna. Under 1800-talet samlades stora delar av kultureliten på Eggers och många viktiga kulturpersonligheter har både bott och verkat inom våra väggar. Det kulturella arv som Emil Eggers lämnade efter sig är något som vi stolt upprätthåller.

Tavla på konstnärsförbundet som grundades på Hotel Eggers

Konstnärsförbundet

1886 skrevs konsthistoria på Hôtel Eggers. På konstnären Anders Zorns hotellrum - rum 134 - bildades nämligen Konstnärsförbundet. Läs mer om när en grupp av 85 svenska konstnärer – Anders Zorn, Nils Kreuger med flera – på 1880-talet organiserade sig i den så kallade Opponentrörelsen.
Boken om eggers i lobbyn

Boken om Hôtel Eggers – en sann historia

Att Hôtel Eggers har varit i drift i mer än 160 år vet du säkert redan, men vi kan lova att det finns väldigt mycket mer att lära sig om hotellet och om Göteborg. Vi är otroligt stolta över att vi har fått delar av vår historia på pränt i boken - Eggers en sann historia.
Filmhotellet Hôtel Eggers i Göteborg

Eggers i filmens värld

Hur väljer man rätt plats för en inspelning och vad är det som gör att flera filmteam väljer just Hôtel Eggers? Vi fick chansen att intervjua Jonas Tjällman som är manusförfattare och även arbetar med att hitta filmmiljöer.
Relaterade erbjudanden:
Musik & övernattning
Toner på verandan hotel eggers

Musik på Eggers

Från 1645:-/person

Boka vårt musikpaket och gå på Toner på verandan! Checka in och njut av en god bistrorätt innan spelningen.

  • En övernattning med frukostbuffé
  • En bistrorätt och ett glas vin/öl
  • Entré till spelning "Toner på verandan"
"Boken om Eggers" som gåva
Boken om Eggers på hotellrum i Göteborg

En sann historia

Från 1495:-/vuxen & 500:-/barn
Känn dig som en celebritet hos oss på Eggers. Ät en god middag i vår restaurang, bo i ett av våra vackra rum och avnjut frukosten i restaurangen med utsikt över Drottningtorget.
Museikort ingår
Målarmaterial på hotellrum eggers i göteborg

Art & culture

Från 1395:-/vuxen & 500:-/barn
Konst och kultur ligger oss varmt om hjärtat. I detta paket ingår utöver middag och övernattning, ett museikort med gratis entré till Göteborgs stadsmuseer under ett helt år.