onsdag 27 juli

Toner på verandan – Mikael Rickfors

Med konceptet ”Toner på Verandan” skapas nya musikupplevelser i en historisk och intim miljö. Under sommaren kommer vi få besök av både kända och etablerade artister samt nya spännande stjärnskott på den svenska musikhimlen. 

Information

Datum: 27 juli 2022 
Boka biljett här ›

Tid: Insläpp fr. kl. 16.00. Start kl. 19.30.
Konsert i två akter med paus. Slut ca 21.30.

Plats: Hôtel Eggers Veranda

Pris: 495:-/person

Mer om Mikael Rickfors

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn "Vingar för Pengarna", utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa.

Han har skrivit och komponerat det mesta av sitt material, ibland med olika medskrivare. Många av hans låtar har blivit tolkade av världsartister. Redan som 19-åring, visade Mikael Rickfors att han hade en röst som kunde svälja både tid och rum. Han startade det svenska bandet Bamboo 1967. Bamboo blev relativt populära i Skandinavien. De släppte två singlar - "Everybody's Gone Home" 1968 och "To Know You Is To Love You" 1969.

1971 ersatte Mikael sångaren Allan Clarke i The Hollies. Han blev upptäckt av Tony Hicks under en av deras Skandinavienturnéer när Mikael spelade med Bamboo. Han sjöng på The Hollies hitsingel, "The Baby", som nådde 26:e plats på de brittiska listorna. Som deras nya medlem producerade Mikael ett annat sound för The Hollies på albumen "Romany" och "Out On The Road".

1973 lämnade han The Hollies och fick en framgångsrik solokarriär. Mikaels låtar har blivit inspelade av många artister under åren. Percy Sledge, Cindy Lauper, Jim Capaldi, Richie Havens, Carlos Santana och självklart The Hollies för att nämna några få. 1988 släppte han sitt album "Vingar" som blev en otrolig succé och säljer fortfarande bra i Sveriges skivbutiker.

1990 gaddade sig Mikael ihop med andra svenska artister för att forma bandet Grymlings. De bestod av Göran Lagerberg, Magnus Lindberg, Pugh Rogerfeldt och Mikael. Alla låtarna på deras debut album "Grymlings" sjöngs på svenska. Albumet blev en stor succé och sålde platina. Grymlings var namnet på Mikaels bondgård på Gotland där han levde en tid.

De följande soloalbumen sjöngs på engelska. "Lush Life" släpptes 2004 och var ett steg i en ny inriktning tillsammans med en välkänd svensk jazzkvartett. 2009 släpptes den mer akustiska skivan "Away Again".

Eventet körs i samarbete med Kulturaktiebolaget. 

uteservering i restaurang på hotell eggers i göteborg
”Musik och kultur har alltid legat Eggers varmt om hjärtat. ”Toner på verandan” känns som ett naturligt och spännande steg mot att fortsatt skapa härliga upplevelser för alla sinnen”
Jessica Vialleton - Hotelldirektör

Middag eller övernattning

Vill du äta en middag i vår restaurang innan spelningen eller kanske passa på att bo över?

Middag på Eggers Restaurang & Bar