onsdag 09 augusti

Toner på verandan – Peter Simson & Henrik Nagy

 

Datumet för detta evenemang har passerat – se aktuella här ›

Peter Simson är en singer songwriter från Göteborg som slog igenom som sångare och låtskrivare i gruppen Drängarna 1995. Henrik Nagy fick ett piano i 7-årspresent och på den vägen är det. Han gör nu låtar som berättar hans version av tillvaron med enkla okomplicerade låtar. Han spelar och berättar om livet - så som bara han kan.

I augusti kommer de till oss på Hôtel Eggers.

Information

Datum: 9 augusti 2023 
Boka biljett här ›

Tid: Insläpp fr. kl. 18.00. Start kl. 20.00.
Konsert i två akter med paus. Slut ca 22.00.

Plats: Hôtel Eggers Veranda

Pris: 295:-/person

Peter Simson på Eggers veranda - restaurang Göteborg

Mer om Peter Simson

Peter bjöds 2003 in av Bert Karlsson att tävla i programmet Fame Factory och det resulterade i att han vann grundomgången på domarpoäng. Sedan dess har han spelat in tre soloalbum. Peter har även varit programledare för SVT:s Popverkstan.

Peter sjunger dessutom på Frölunda Indians hymn ”Bära hjälmar av guld” som spelas som intro på varje hemmamatch i Scandinavium. Under guldfirandet på Götaplatsen 2016 sjöng över 40 000 personer med när hymnen framfördes live.

Eventet körs i samarbete med Kulturaktiebolaget

Henrik Nagy på Eggers veranda - restaurang Göteborg

Mer om Henrik Nagy

Det började redan 2016, eller egentligen började det 1985 med ett piano i 7-årspresent. Sedan fortsatte en ömsom rak ömsom krokig väg som ung musikant. Vägen tog Henrik Nagy till barer och krogar runt om i landet, in och ut ur studios och vid 25 års ålder hela vägen till Iran. Närmare bestämt Teheran, där han blev kvar i 4 år och skapade sig en karriär som en av dom få utlänningar med tillstånd att ge konserter, följt av filmusik, BBC dokumentär om Henrik med mera. Men låt oss spola fram till 2016. 38 år gammal fick det vara nog, det gick inte längre att motivera alla dessa sena kvällar och långa resor till tillsynes ingen nytta mer än att med jämna mellanrum stå på samma scen igen och spela samma låtar.

Henrik bestämde sig för att börja om från ruta ett med egen musik. Nu väntade ett liv som snickare för att få in pengar till överlevnad. Kvällar, nätter och helger fick bli tiden att stångas med texter och musik om livet, tillvaron, relationer och självbild. Henrik har under dom senaste åren skalat bort det mesta av det onödiga, oviktiga och överflödiga för att berätta sin version av tillvaron med enkla okomplicerade låtar.

I april 2022 släpptes albumet "Så gott det går", som följdes av en bejublad releasekonsert på Pustervik i Göteborg. Henrik åker nu ut på vägarna i Sverige för att spela och berätta om livet, så som bara han kan.

uteservering i restaurang på hotell eggers i göteborg
”Musik och kultur har alltid legat Eggers varmt om hjärtat. ”Toner på verandan” känns som ett naturligt och spännande steg mot att fortsatt skapa härliga upplevelser för alla sinnen”
Jessica Vialleton - Hotelldirektör

Middag eller övernattning

Varför bara nöja sig med att lyssna på musik? Boka vårt musikpaket och checka in i god tid innan spelningen. Ät en god bistrorätt, gå på spelningen och stanna uppe så länge du orkar, för att sedan sova gott i ett av våra vackra hotellrum.

Vill du bara äta något gott innan spelningen? Maila oss för att boka bord!

Mingelfest på valborg i Göteborg