Drinkrecept – La Bohème

Jussi Björling skördade stora framgångar i denna oslagbara opera med samma namn! En inspelning som skedde på rekordtid – precis så kom också denna cocktail till. En härlig London dry gin möter den söta rabarbern i Aperol, tillsammans med en skvätt citron, lite hallon och champagneskum så skapas en cocktail i samma klass som operan.

American bar på Hôtel Eggers

I Eggers restaurang & bar slängs du tillbaka till 1800-talet. Hôtel Eggers invigdes 1859 och installerade sitt tillskott "American Bar" år 1884. När du kliver in i det anrika barområdet blir du påmind om en annan tid - med en interiör och atmosfär som du inte hittar någon annanstans.

Eggers "American Bar" var bland de första barerna i Sverige som serverade riktiga cocktails. Drinkar spelar därför fortfarande en central roll i den tidsenliga miljön. På drinkmenyn hittar du signaturdrinkar och dess historia - något som vår begåvade barpersonal gärna skakar och rör just till dig.

Men inte nog med drinkar, i den amerikanska baren finner du även ett rikligt och välvalt utbud av vin och öl - med ständiga nytillskott. Vinmenyn guidar dig också i medvetna miljöval, där vår gröna lotusblomma gör det enkelt för dig att navigera.

Drink Boheme på Eggers bar

Recept på La Bohème

1 glas


Ingredienser:

  • 2 cl. Aperol
  • 2 cl. Gin Bombay Sapphire
  • 2 cl. Citronjuice
  • 2 cl. Hallonsockerlag
  • Champagneskum
  • Flingsalt


Metod:

Skaka ingredienserna med is. Servera i ett lowballglas med lite is. Toppa med champagneskum och lite flingsalt

Läs mer

Läs mer


Vill du läsa mer?
Gammalt brev på hotel eggers

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
restaurang och bar på hotell eggers i göteborg

Eggers American Bar

Drinkar har alltid spelat en central roll på Hôtel Eggers. Ända sedan Emil Eggers lät installera en American Bar på hotellet har det skakats och rörts här i mer än hundra år.
creme ninon middag eggers hotell restaurang i göteborg

Recept på Crème Ninon

Den här soppan var en av Tore Wretmans klassiker och tillsammans med en perfekt halstrad pilgrimsmussla blir anrättningen en symfoni av finstämda smaker. Servera den som en riktigt fin förrätt till vardags eller fest.