Tjälknöl är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme. Ordet kommer av att köttet börjar tillagas tjälfruset (genomfruset). Knul är ett äldre svenskt ord som kan översättas med knöl. Tjälknölen som serveras i tunna skivor ugnssteks på låg värme under lång tid vilket gör köttet väldigt mört. (Källa: wikipedia)
söndag 27 september
Söndagsmiddag
Sista söndagen i månaden bjuder vi in till en riktigt klassisk söndagsmiddag. Ni äter en gemensam varmrätt och avslutar med något sött – precis som hos mormor. (Inställt).
Information
Tid: kl. 16–19
Plats: Eggers restaurang & bar
Pris: 275:-/person, 175:-/barn under 12 år.
Tänk på att informera i god tid om du är allergisk eller önskar veg så vi kan förbereda och du få en bra upplevelse.
Meny 27 september
Denna söndag serveras:
Tjälknöl på älg serveras med potatisgratäng, haricots verts och skysås
Söndagsmiddag i Göteborg
Glöm allt stök med kastruller och disk. Samla familj och vänner och njut av en vällagad söndagsmiddag hos oss på Eggers restaurang & bar.