torsdag 14 oktober

Ölprovning med PorterOtto på räkmackans dag

Fira räkmackans dag med ölprovning och vår omtyckta räksmörgås! Porterpedagogen Otto Lundell berättar om ölets 1800-tals historia med utgångspunkt i Göteborg och dess viktigaste bryggerier – du får prova olika sorters öl som illustrerar detta. Otto berättar självklart även om räkmackans historia. 

Information

Plats: Eggers restaurang & bar
Datum: 14 oktober 2021
Tid: Kl. 18.00–20.00
Pris: 510:- inkl. dryck och räkmacka
Förbokas senast 11 oktober på mail: restaurang@hoteleggers.se eller tel: 031-333 44 44

Fira räkmackans dag med ölprovning

Räkmackans dag har firats i Sverige den 14 oktober varje år sedan 2010.

På Eggers serverar vi räkmackan med vår egen örtmajonnäs, hembakat rostat briochebröd, krispig sallad & rödlök. Välkommen! 

räkmacka i restaurang på hotell eggers i göteborg

Öl på Grosshandlarns tid

– En ölprovning med bildvisning

Otto berättar även om 1800-talets utveckling i Göteborg. Dess tekniska framsteg och den svenska hotellnäringens framväxt, där Hôtel Eggers under 160 år har haft en central plats med "Hotellplatsen" utanför dörren.

Om Otto

Otto har arrangerat öl- och porter-provningar sedan 90-talets mitt. Han är medförfattare till böckerna "Svenska öl i köket" och "Jul i Göteborg".

Porterpedagogen Otto är också öldomare, Lord vice President i Porter Drinkers’ Association, grundare till Göteborg Porterfestival m.m. Otto vet mycket om öl- och dryckeskultur och dess historia. Han brinner för att förmedla det han vet på ett underhållande sätt och att föra krig mot den ”stora starkens” fördummande av svenska öldrickare!

Läs mer