torsdag 17 mars

Ölets värld med Otto

INSTÄLLT - Otto Lundell kommer att ge en snabb genomgång om hur öl blir till, råvaror, process, historia m. m. Sen blir det snack och bilder kring allt möjligt som rör öl och öldrickande i världen med många skratt och anekdoter.

Information

Plats: Eggers restaurang & bar
Datum: 17 mars 2022 - INSTÄLLT
Tid: Kl. 17.30
Pris: 375 kr inkl. dryck och tilltugg
Förbokas senast 14 mars på: restaurang@hoteleggers.se

Ölets värld

– Fakta och kuriosa om ölet och dess värld

Öl är en av världens mest populära drycker och det händer mycket i ölets värld just nu!

Otto Lundell kommer att ge en snabb genomgång om hur öl blir till, råvaror, process, historia mm. Sen blir det snack och bilder kring allt möjligt som rör öl och öldrickande i världen med många skratt och anekdoter.

Hur mycket dricker man var?
Hur serveras det?
Hur starkt kan det bli?
Hur snabbt växer humle?
Vilken öl säljer bäst på bolaget och i världen?
Vad är en IPA och vilken är mest poppis?
Var är öl billigast och dyrast?
Vad är ett mikrobryggeri?

Med mera, med mera. Allt berättat fartfyllt och underhållande, rikligt illustrerat av Porterpedagogen, Otto Lundell, en av Sveriges mest ölkunniga. Fem gånger stannar vi upp för att prova olika typer, att bara torrprata är ju inte så kul…

Perfekt för dig som på ett underhållande sätt vill lära dig mer om och prova olika öltyper.

Om Otto

Otto har arrangerat öl- och porter-provningar sedan 90-talets mitt. Han är medförfattare till böckerna "Svenska öl i köket" och "Jul i Göteborg".

Porterpedagogen Otto är också öldomare, Lord vice President i Porter Drinkers’ Association, grundare till Göteborg Porterfestival m.m. Otto vet mycket om öl- och dryckeskultur och dess historia. Han brinner för att förmedla det han vet på ett underhållande sätt och att föra krig mot den ”stora starkens” fördummande av svenska öldrickare!

Läs mer
rotselleri middag eggers hotell restaurang i göteborg

Något gott efter kanske?

Boka bord för att äta något gott från vår à la cartemeny efter provningen.