söndag 12 november

Mårten gåsmiddag på fars dag

Som sig bör på Mårten gås, i mitten av november, serverar vi på Hôtel Eggers ett Gåsagille. Om det beror på att vår köksmästare är bördig från Skåne låter vi vara osagt ... Fira pappa på fars dag med en riktigt härlig Mårten gåsmiddag hos oss!

Information

Tid: 12 november 2023 kl. 15.00–18.30

Plats: Eggers restaurang & bar

Pris: 895:-/vuxen, 400:-/barn under 12 år.

Boka bord här ›

Marcel Nilsson köksmästare på Eggers restaurang & bar

Gåsagille på Hôtel Eggers

Att äta gås på hösten är en gammal nordeuropeisk tradition som sträcker sig så långt tillbaka som till medeltiden. Gåsamiddagen som vi känner den idag får vi tacka restaurang Piperska muren i Stockholm för – där komponerades menyn med svartsoppa, gås och skånsk äppelkaka så sent som på 1860-talet.

Även om vi värnar om traditioner här på Eggers kommer vi att göra små sidosteg när vi serverar vårt gåsagille, men du kan var lugn, allt kommer att falla på sin plats.

Marcel Nilsson, köksmästare på Hôtel Eggers

Meny – Mårten gåsmiddag

Hôtel Eggers kök presenterar en middag i fem serveringar:
  • Första serveringen är ett tilltugg på gåsleverparfait. Serveras med rostat rågbröd, toppad med portvinskokta sultanrussin och lättrökt picklad lök.
  • Sedan är det dags för svartsoppan, rikt kryddad och varsamt kokt på gåsbuljong, serveras den rykande het. Kråset serveras apart i silverskål.
  • Den tredje serveringen bygger på gåslåret som confiterats över natten. Låret serveras med skysås avsmakad med Madeira, samt späd brysselkål och karamellstekt potatis.
  • Som fjärde servering serveras helstekt gåsbröst. Bröstet serveras med gräddsås, turnerad potatis, rödkål samt citronkokta äppelhalvor fyllda med gelé på röda vinbär.
  • Kronan på verket är den skånska äppelkakan. Här snålar vi varken på socker, smör eller kryddor. Ljummen och frasig serveras den med vaniljsås och vaniljglass.

Varmt välkommen!

Läs mer

Boka med övernattning