tisdag 10 september - lördag 05 oktober

Kent Larsson Höstsalong

Välkommen till Hôtel Eggers för att se Kent Larssons konstutställning "En Göteborgskolorist firar 40 år bakom staffliet". En utställning för att fira sina 40 år som heltidsmålande konstnär. Tavlorna hänger i våra allmänna ytor på hotellet. 

Information

Datum: 10 september–5 oktober 2024

Tid: Måndag–lördag, kl. 10–21

Plats: Hôtel Eggers

Kent Larsson konstföreläsning på Hotell Eggers

Kent Larsson – En Göteborgskolorist firar 40 år bakom staffliet

Kent är född 1959 och uppvuxen i Kortedala, Göteborg. Nu bor han och har sin ateljé i Göteborg med utsikt över hamninloppet, (5–10 minuters gångväg till Eggers).

Kent Larsson firar i år 40 år som heltidsmålande konstnär. Under dessa 40 år har han haft över 130 utställningar.

Recensenter beskriver hans konst som "Flödande koloristisk expressionism".

 

Firar med konstutställning på Hôtel Eggers

Tavlorna hänger i våra allmänna ytor på hotellet. Välkommen att kika in när det passar dig 10 september–5 oktober, måndag–lördag mellan kl. 10 och 21.

Vill du höra mer om tavlorna och Kents konstnärskap? Den 9 september har Kent ett föredrag och uppstart av utställningen. Läs mer om eventet här ›

Kent Larsson föreläser på Hotel Eggers
”Jag får ofta frågan hur länge jag målat, mitt svar blir då att jag aldrig slutat.”
Kent Larsson

Kent berättar

Att måla och leva som konstnär är en levande process. En målning leder till en ny, färgerna och motiven förändras. Oftast mycket långsamt. Ibland får en händelse skapandet att ta en ny väg. Jag leds in på något nytt, processen fortsätter.

Mina motiv de senaste åren är ofta ur restaurang-, bar- eller cafémiljöer. Eftersom jag har min ateljé med hamnen där det finns vatten båtar och kranar utanför mina fönster så målar jag även detta. Sedan inspirerar övriga staden mig, som till exempel spårvagnarna som ju är väldigt Göteborgskt. På senare år har även barndomsminnen dykt upp som motiv i mitt skapande, som en kaffekopp från farmor och farfar eller en barkbåt som jag täljt som barn.

Kent har även haft egen utbildning med ett par hundra konstelever genom åren. Då han varit lärare inom bland annat krokiteckning och måleri.

Jag besöker ofta Hôtel Eggers, sätter mig gärna i lobbyn med en kopp kaffe eller något gott i glaset. Läser ur en tidning eller bok med fin musik i bakgrunden. Studerar gärna folket som sitter där och ibland blir det något trevligt samtal, dessa stunder kan sedan ligga till grund för en ny målning. Jag är väldigt förtjust i detta anrika Göteborgshotell från 1859 och själv är jag ju född exakt hundra år senare.

/Kent Larsson