lördag 21 september

Fotoworkshop med Anna Ósk Erlingsdottir

Välkommen till Hôtel Eggers och en spännande workshop i fotografering som hålls av Anna Ósk Erlingsdóttir – en erfaren och internationellt publicerad konst- & modefotograf.

Vi kommer att studera inspirationsbilder och arbeta inomhus med modell on-location. Det kommer att vara en dag fylld med inspiration och mycket egen fotografering. Avslutningsvis pratar vi om bilderna och dagen.

Information

Tid: 21 september 2024 kl. 11–19

Plats: Hôtel Eggers

Pris: 1490:-/person

Boka på mail: event@hoteleggers.se

Förbetalning inom två veckor från bokningstillfället.
Eventuell avbokning senast två veckor innan. 

Fotoworkshop innehåll

Pris: 1490:-/person

I priset ingår:

  • Fotoworkshop
  • Matig fika
  • 2-rätters middag

Erbjudande! Boka till en övernattning – uppge koden FOTOKURS och få 15% rabatt på övernattning med frukost.

Schema 21 september:

  • 11.00: Samling, introduktion och föreläsning om hur en fotograf jobbar.
  • 12.30–17.00: Fotografering på hotellet med modell, samt eftermiddagsfika.
  • 17.00: Middag på Eggers Restaurang & Bar.

Boka din plats på mail: event@hoteleggers.se

Läs mer

Mer om fotoworkshop på Eggers i Göteborg


Vem riktar sig workshopen till?

Kursen är för dig som vill lära dig att ta bilder med ett unikt uttryck av människor, i olika miljöer, med fokus på miljön och modellen.

Du bör ha grundläggande kännedom om kamerans funktioner. Vi rekommenderar förkunskaper motsvarande digital fotografering grund och fortsättning, eller motsvarande.

Mål med workshopen

Du får tips på hur du kan bli mer kreativ och medveten som fotograf. Vi ser på fotograferingens olika situationer samt hur du tar arrangerade bilder med modell inomhus. Vi ser på tips för motiv i rörelse, avstånd, ljusförhållanden, teknik, komposition, ljus och färg. 

Arbetssätt

Undervisningen bedrivs i form av självständigt praktiskt arbete under handledning, blandat med teoretiska genomgångar. Ta med din egen kamera. Viss bildredigering förekommer på kursen, därför bör du använda en digitalkamera.

Vi arbetar med modell på location, under ledning av Anna Ósk Erlingsdóttir som är en erfaren mode- & konstfotograf.

Litteratur/material

Tag med din egen digitala systemkamera och instruktionsbok.

Foton från tidigare workshop på Hôtel Eggers


Anna Osk Fotograf

Kursledare – Anna Ósk Erlingsdóttir

Anna Ósk Erlingsdóttir är en isländsk fotograf bosatt i Göteborg, med många internationella meriter på sin lista. Att växa upp i en liten by på Island byggde hennes karaktär och fantasi, som båda kom till nytta när hon gick in i fotovärlden.

Annas bilder har visats upp i National Portrait Gallery i Australien och på Mercedez Benz Fashion week två år i rad, samt en bild på International Festival of fashion i Cannes. Anna har haft utställningar i Reykjavik Museum of Photography på Island och föreläsning om bilder i National Museum på Island och på fotoskolor i t.ex. Australien, Sverige och Island. Annas bilder har blivit publicerade över hela världen, bl.a. USA, Australien, Island, Asien m.m. Anna har regelbundet bilder på Vogue Italias hemsida och har även haft framsidan flera gånger.