Toner på verandan – musikupplevelser i historisk miljö

Under sommaren bjuder vi, i samarbete med Kulturaktiebolaget, in ett antal artister att spela live på vår veranda mitt på Drottningtorget i Göteborg. Med konceptet ”Toner på Verandan” skapas nya musikupplevelser i en historisk och intim miljö.

Om "Toner på verandan"

På Eggers Veranda kommer man riktigt nära artisterna och får uppleva intima och genuina musikupplevelser med ett antal otroliga artister. Under premiären spelade göteborgsonen Timo Räisänen för en fullsatt veranda, två kvällar i rad.

Hotelldirektör Jessica Vialleton berättar efter premiären - ”Regntunga skyar gjorde vad de kunde för att överrösta Timos konsert men hade faktiskt ingen chans. Inne på verandan spred sig en helt fantastisk värme, glädje och energi. Det blev en helt magisk premiär för vårt nya koncept - Toner på Verandan.”

Fler spelningar på Hôtel Eggers veranda

Detta är bara den spännande inledningen på ”Toner på Verandan”. Under sommaren kommer vi få besök av både kända och etablerade artister samt nya spännande stjärnskott på den svenska musikhimlen. 

Artister på "Toner på verandan"

Hôtel Eggers veranda – sommaren 2022

10 & 11 maj: Premiär – Timo Räisänen

29 juni: Peter Simson & Henrik Nagy

6 juli: Caroline af Ugglas 

20 juli: West of Eden 

27 juli: Mikael Rickfors 

3 augusti: Marit Bergman

17 augusti: Jesper Lindell Band feat. Brunnsvik Horns

24 augusti: Dan Hylander

20 september: Patrik Isaksson - FULLBOKAT

 

Tid för spelningarna: Insläpp fr. kl. 16.00. Start kl. 19.30.
Spelning i två akter med paus. Slut ca 21.30.
Platserna är onumrerade så först till kvarn ...

Boka bord

Vill ni äta under spelningen? Boka gärna bord i restaurangen i förväg.

Läs mer
”Musik och kultur har alltid legat Eggers varmt om hjärtat. ”Toner på verandan” känns som ett naturligt och spännande steg mot att fortsatt skapa härliga upplevelser för alla sinnen”
Jessica Vialleton Hotelldirektör

Kulturaktiebolaget om idén till konceptet

Björn Lycklig Wallgren på Kulturaktiebolaget berättar:
"När jag och Timo i vintras fick bo över och träffa den underbara personalen på Hôtel Eggers, så blev vi alldeles förälskade i hela atmosfären. Timo sa på morgonen när han vaknade att vi borde hitta på något roligt med det här hotellet och nu släpper vi tillsammans "Toner på verandan”. Jag, Timo och Kulturaktiebolaget ser så fram emot det här".

Ät något gott innan

Våra menyer inspireras av det klassiska köket – svenskt i samklang med franska toner. Vällagad mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat.

Stanna över natten

Lyxa till det och checka in i ett av våra mysiga rum i god tid innan eventet. Sov sedan gott och vakna upp till en uppdukad frukostbuffé i vår restaurang.