Möt vår köksmästare Marcel Nilsson
Vi är väldigt glada över att få presentera Eggers Restaurang & Bar nya köksmästare, Marcel Nilsson. Här får du veta lite mer om honom, den nya vårmenyn och en skatt upphittad på Eggers vind.
Vi är väldigt glada över att få presentera Eggers Restaurang & Bar nya köksmästare, Marcel Nilsson. Här får du veta lite mer om honom, den nya vårmenyn och en skatt upphittad på Eggers vind.
Marcel har en lång erfarenhet som ledare i några av Sveriges främsta kök, bland annat 28+, Thörnströms Privata Rum och nu senast Enoteca Maglia i Göteborg. Han har även axlat rollen som köksmästare på Svenska Ambassaden i Bryssel.
Marcel är en person som inte gör något halvdant, därför har han de senaste åren även utbildat sig till sommelier och yrkeslärare. "En bred kunskap bygger breda tankar och öppnar för nya lösningar", är ett av Marcels motto.
Privat gillar han, som de flesta, att resa. Då blir det Alperna med skidåkning och storstäder blandat med bilsemester bland de tyska och franska vingårdarna. För att hålla sig i form spelar han tennis och går till gymmet, samt på utställningar och konserter för att även motionera hjärnan lite med nya idéer och kreativitet.
Vi har precis bytt till en härlig vårmeny som vår nya köksmästare självklart fått sätta sin egen prägel på. Men eftersom Marcel är en driven herre stannade det inte där, utan han letade sig upp på Eggers vind och upptäckte en skatt med gamla Rörstrandstallrikar. Endast den lyckligt lottade blir serverad sin mat på dessa tallrikar, då skatten tyvärr var begränsad.
Besöker du oss snart får du inte missa att boka bord i vår restaurang och prova den nya menyn – och kanske träffar du även på Marcel!
Förrätt: Sparris med beurre blanc, tegelrökt oxbringa och körvel.
Det jag vill skapa med Eggers nya meny är en resa till Frankrikes alla hörn där våren och försommarens smaker möter våra gäster. Jag vill sätta grönsakerna och vårprimörerna i fokus för att pigga upp efter den mörka vintern.
Min tanke är att servera valda delar ur det franska köket med en modern skandinavisk lättsamhet, så att råvaran får tala för sig själv och inte gömmas undan. En väld utförd Crème caramel är svårslaget, och att den serveras i en tallrik som har följt med Eggers sedan förra sekelskiftet, gör det hela fulländat.
Sedan ser jag fram emot den vita sparrisen och ett glas riesling från Alsace, jammy!
Crème Caramel serverad på en vacker Rörstrandstallrik nedplockad från Hôtel Eggers vind, gör det hela fulländat.