7 juli 2016

Rosor och räksmörgås - en perfekt semester i Göteborg

Besöker du oss i sommar? Då har vi ett fint förslag på utflykt till dig.
Först behöver du dock grunda med en god räksmörgås och något kallt i glaset innan du beger dig iväg. 

Du avnjuter den bäst på vår uteservering där du också kan följa härligt folkliv på Drottningtorget utanför.

Efter måltiden sjunkit och det är dags att sträcka på benen så sneddar du över Drottningtorget och spårvagnsrälsen och stiger in i Göteborgs stolthet, vår granne, Trädgårdsföreningen.

Där möter dig en av Europas främsta rosensamlingar. Varje sommar, i början på juli då rosorna är som bäst, anordnar Trädgårdsföreningen rosenfest. Då hyllas blommornas drottning med utställningar, seminarier och föreläsningar. 

I 170 år har Trädgårdsföreningen varit ett hav av grönska i stadens hjärta, en plats för avkoppling och stimulans.
Idag är det en av Europas mest välbevarade 1800-talsparker där böljande gräsmattor, grupper med exotiska och inhemska växter och historiska byggnader tar dig med till trädgårdskulturens guldålder. 

Slå dig ner på Rosencaféet för en god kaffe med blåbärspaj.

Har du med dig barn så finns lekplatsen i parken. Det är en plats där magi möter lummig trädgård. Här kan alla hitta sin egen lilla vrå bland älvor, rutschkanor, lysande ägg, bambuträd och slingrande grusgångar.

Gå runt och kika. I Den Sjunkna Trädgården har Nina Thalinson och Gert Wingårdh inspirerats av både hundraårig engelsk trädgårdskonst och Ostindiska kompaniets förlista laster. Hela denna vägg är gjord av porslinsskärvor, donerade av Sjöfartsmuseet i Göteborg, en gång bärgade från Ostindiska kompaniets fartyg Götheborg som sjönk i stadens inlopp 1745.  Vackert!

Ta en tur in i Palmhuset också innan du går tillbaka till hotellet. Eller vill du fortsätta din tur ut på stan?
Då rekommenderar vi en rundtur med Paddan. Gå ombord mitt i city vid Kungsportsplatsen och upplev den gamla vallgraven och kanalerna ifrån 1600-talet och historien kring Göteborgs uppbyggnad och försvar. Här finner du information.

Upplagd av Anonymous 2016-07-07 14:41 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar