Eggers restaurang & bar

Eggers restaurang & bar är välkänd och har varit så sedan 1800-talet. Vi serverar vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat. Miljön är inspirerad av Paris i sekelskiftets La belle époque, den sorglösa stämningens tid då de använde stadens kaféer, restauranger och konstsalonger som sitt vardagsrum.

En charmig mötesplats mitt i centrum

Beläget på Drottningtorget i hjärtat av Göteborg har Eggers alltid varit en idealisk mötesplats. Välkommen in och umgås med vänner i en unik och avkopplande miljö. Landa i baren efter en lång dag på stan, njut av utvalda viner och cocktails i stilfull inramning. Blir du hungrig kan vi rekommendera Eggers välkända räksmörgås, eller något annat gott från vår à la cartemeny. Frukost, dagens lunch och à la carte serveras året om.

frukost i restaurang på hotell eggers i göteborg

Frukost

Serveras alla dagar i veckan
Starta dagen med en rofylld frukost i vår vackra restaurang. Frukosten består av en stor mängd ekologiska och närproducerade råvaror av bästa kvalité.
smörrebröd i restaurang på hotell eggers i göteborg

Dagens Lunch

Onsdag–fredag kl. 11.30–14.00
Våra luncher är vällagade och i den mån det går tillagade med närproducerade råvaror i säsong. På dagens lunch erbjuder vi alltid en kött- eller fiskrätt samt en vegetarisk rätt.

Middag à la carte

Serveras onsdag–lördag kl. 17.00–21.00
Vår à la carte-meny inspireras av det klassiska köket – svenskt i samklang med franska toner. Råvarorna hämtar vi främst ifrån vår närmiljö och vi anpassar oss efter vad säsongen har att erbjuda. Välkommen!
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Afternoon tea

Serveras på lördagar kl. 13.00–16.00
Vår afternoon tea bjuder på hembakade scones, marmelader, cream cheese, vispat smör, petit fourer, lemoncurds, tryfflar m.m. Allt serveras på vackra fat i vår magiska miljö. Stor buffé av lösviktsteer samt meny på bubbeldrinkar.

Afterwork

Torsdag 17.00–19.30 & fredag kl. 15.00–19.30
Avsluta arbetsdagen med goda vänner i skön miljö och något gott i glasen. På torsdagar och fredagar har vi after work med extra bra priser i baren och goda drinkar efter eget recept. Fråga gärna efter månadens cocktail.
ostron i restaurang på hotell eggers i göteborg

Ostronbar

Andra lördagen varje månad från kl. 17.00
Ostron finns alltid på vår á la carte-meny men andra lördagen varje månad serverar vi ostron och bubbel till extra bra priser i baren. Perfekt start på en efterföljande middag med vänner!

Onsdagar kl. 17.30

Historisk visning med middag

225:-/person visning inkl. kvällens rätt & kaffe
Hôtel Eggers öppnade 1859 och är Sveriges tredje äldsta hotell som är i drift och som numera är K-märkt. Boka in dig på en spännande historisk visning som avslutas med middag.
uteservering i restaurang på hotell eggers i göteborg
Uteservering under sommarhalvåret

Eggers veranda

Under sommarhalvåret öppnar vi upp vår härliga uteservering med utsikt över Drottningtorget. Här är du välkommen att slå dig ner med dina vänner för något gott att äta eller dricka. Vi ses!

Restaurangens öppettider

Vi har öppet onsdag–lördag enligt nedan.

  • Onsdag–torsdag kl. 11.30–14.00 & 17.00–22.00*
  • Fredag 11.30–14.00 & 15.00–22.00* 
  • Lördag 13.00–16.00 & 17.00–23.00* 

*Köket stänger kl. 21.00. 

Söndag–tisdag stängt, (endast frukost serveras).

Tel: 031-333 44 44 eller mail: restaurang@hoteleggers.se

Vi är en kontantfri restaurang. I vår hotellreception kan du vid behov betala med kontanter.

Läs mer

Mysig restaurang med fransk touch

Vår à la carte-meny bygger på bistrorätter med både svensk och fransk touch. På menyn hittar du alltid färska ostron, och andra lördagen i månaden har vi ostronbar med bubbel till extra bra priser. Pianister och dj:s gästspelar då och då, och för att leva upp till Göteborgs smeknamn “Lilla London” serverar vi på helgerna vår omtyckta afternoon tea.

Låter det härligt? Håll dig uppdaterad på vad som händer hos oss i vår eventkalender. 

Relaterad läsning:

Tips på paketerbjudanden med middag


30% RABATT T.O.M. 31 MAJ
dubbelrum classic small på eggers hotell i göteborg

Eggerspaket

Pris från 1095:-/vuxen
Kombinera en mysig hotellvistelse med pulsen i Göteborgs city. I paketet ingår en 3-rättersmiddag, övernattning och frukost.
30% RABATT T.O.M. 31 MAJ
champagne i hotellrum superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Hemma på Eggers

Pris från 1015:-/person
Streama favoritserien eller ta med dig den där boken du aldrig hinner läsa. Du får popcorn och bubbel på rummet, valfri rätt från vår à la carte-meny, övernattning och frukost.
30% RABATT T.O.M. 31 MAJ
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Lilla London

Pris från 995:-/person
Njut av en övernattning mitt i "Lilla London". I paketet ingår en övernattning, engelsk drink, afternoon tea och frukostbuffé. Ankomst fredag eller lördag.
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
strömming middag eggers hotell restaurang i göteborg

Strömming Prins Bertil

Vi bjuder på receptet
Strömming är verkligen gott och dessutom väldigt prisvärt. Prins Bertil älskade stekt strömming och fick det ofta serverat när han bodde och åt på Hôtel Eggers.