Recept - Råbiff Eggers

Råbiffen står alltid på menyn hos oss - en riktig klassiker. Beställ den i restaurangen eller gör den själv hemma. Vi bjuder på receptet.

En klassisk rätt

Råbiff - eller Steak tartare, som den också kallas, är långt ifrån en nymodighet. Idén att äta malet eller hackat rått kött populariserades först i slaviska regioner, förknippade med mongoliskt intrång. De och deras turkiska allierade tatarerna (från Tartary) hade som tradition att finhacka segt kött såsom häst och kamel för att göra dem ätliga och sedan binda köttet med mjölk eller ägg.

Finns i många variationer

Rätten har alltid haft en stor popularitet i restaurangvärlden och har gjorts om i oändliga variationer under hundratals år. Det här är Hôtel Eggers variant. Vi gör ofta äggulan lågtempererad och spritsad, men den blir lika god vid sidan av.

Råbiff Eggers

Fem portioner

Ingredienser:

 

  • 400 g innanlår putsat
  • 2 st rödbetor, kokta, tärnade
  • 5 msk kapris, avrunnen
  • 1 st schalottenlök, fint hackad
  • 3 msk dijonsenap
  • 5 st äggulor
  • 1 bit pepparrot
  • Levainbröd
  • Gräslök
  • Olivolja
  • Salt & nymald svartpeppar
  • Smör

Metod:

  1. Mal eller skrapa innanlåret med en vass kniv.
  2. Blanda upp köttet med lite olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  3. Smörstek levainbrödet.
  4. Garnera råbiffen med rödbetorna, kaprisen, löken och dijonsenapen.
  5. Servera med äggulan spritsad ovanpå eller på sidan och avsluta med riven pepparrot.
Läs mer
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
strömming middag eggers hotell restaurang i göteborg

Strömming Prins Bertil

Vi bjuder på receptet
Strömming är verkligen gott och dessutom väldigt prisvärt. Prins Bertil älskade stekt strömming och fick det ofta serverat när han bodde och åt på Hôtel Eggers.
Filmhotellet Hôtel Eggers i Göteborg

Eggers i filmens värld

Hur väljer man rätt plats för en inspelning och vad är det som gör att flera filmteam väljer just Hôtel Eggers? Vi fick chansen att intervjua Jonas Tjällman som är manusförfattare och även arbetar med att hitta filmmiljöer.
Relaterade erbjudanden:
5 SEP, 24 OKT & 7 NOV

Filmhôtellet anno 1930

Från 795:-/person
Paket med middag & salongsdramat ”Filmhôtellet anno 1930" – en dramathriller som får konsekvenser i hotellets verklighet där du som gäst sitter och äter en 3-rättersmiddag.
BOKA TIDIGT – 20% RABATT T.O.M. 31/7
dubbelrum classic small på eggers hotell i göteborg

Eggerspaketet

Från 1095:-/person
Kombinera en mysig hotellvistelse med pulsen i Göteborgs city. I paketet ingår en 3-rättersmiddag, övernattning och frukost.
champagne i hotellrum superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Hemma på Eggers

Från 1015:-/person
Streama favoritserien eller ta med dig den där boken du aldrig hinner läsa. Du får popcorn och bubbel på rummet, valfri rätt från vår à la carte-meny, övernattning och frukost.