Saker att göra i Göteborg

Det finns mycket att uppleva i Göteborg även under årets mörkare årstider. Promenera genom parkerna, strosa på stan, ta en fika, besöka restauranger eller intressanta utställningar. Här är några tips från oss på aktiviteter i och omkring Göteborg.

Upplev


Universeum Göteborg Beatricetornros/Mediabank Göteborg & Co

Universeum

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en kraftfull arena för utbildning och folkbildning inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Här blandas stora världshav och Amazonas regnskog med kemilabb, teknikverkstad och den oändliga rymden. Ett måste att besöka om du reser med barn men även vuxna tycker detta är en upplevelse.

Utställningar

Göteborgs museer bjuder in till en rad utställningar varje år. Mixen innehåller allt från de stora museerna till mindre gallerier eller utställningsarenor. Läs mer på goteborg.com som har samlat det som är aktuellt just nu.
Bio Roy Göteborg

Biografer

Besök en av Göteborgs biografer och se en riktigt bra film. Bio Roy på Kungsportsavenyn är en av våra favoriter. Där kan du utöver nya filmer även se nischad dokumentärfilm, direktsänd och inspelad scenkonst, bland annat från Metropolitan i New York och National Theatre i London. 

Liseberg

Ett besök på Liseberg är fantastiskt både för vuxna och barn. På Liseberg är mycket på låtsas men upplevelserna på riktigt. Här väntar allt från härligt magkittlande attraktioner och musik till gastkramande Halloween-firande och miljoner juleljus under Jul på Liseberg. 
PureSpa på Hagabadet Drottningtorget

Hagabadet Drottningtorget

Kombinera en övernattning hos oss med en skön spaupplevelse på Hagabadet Drottningtorget – en lugn oas mitt i stan, bara ett stenkast från oss. Där kan du sjunka du ner i varma pooler, njuta av upplevelseduschar, bastubad och sköna relaxytor. Prova lugnande yoga och meditation och koppla av i din takt.

Museum

Ett lärorikt nöje som passar alla väder - Välj och vraka bland imponerade samlingar med allt från konst och kultur till natur och sjöfart. Konstmuseet och Världskulturmuseet är några av våra favoriter. Fler förslag på spännande museum hittar du på goteborg.com.

Shoppa


Shoppa vintage i Göteborg Foto: Göteborg & co

Shoppa hållbart i Göteborg

Att fynda vintage och second hand i Göteborg är enkelt. Här hittar du allt ifrån finare antikaffärer till större second hand-butiker. Det finns gott om vintagebutiker och du hittar dem i bland annat Haga och Linné, innerstaden och kring Avenyn.

Läs mer på goteborg.com ›

Promenera


Göteborgs botaniska trädgård – en av Europas största

Ta en promenad i Botaniska trädgården, som med sina 175 hektar är en av Europas största i sitt slag. Den odlade delen upptar ungefär 40 hektar och totalt på friland och i växthus finns här ca 16 000 arter och kulturformer. Trädgården gränsar till naturreservatet Änggårdbergen. Botaniskas växthus rymmer 4 000 olika växtarter, bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer, köttätande växter och det sällsynta påsköträdet som är utdött i sin naturliga miljö.

Foto: Goteborg & Co, Peter Kvarnström

Relaterad läsning:

Trädgårdsföreningen - "vår trädgård"

Trädgårdsföreningen i Göteborg ligger precis vid Hôtel Eggers och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker.

Gunnebo trädgårdar/slott

Ca en mil söderut hittar ni en riktig pärla – Gunnebo Slott med dess vackra omgivningar som definitivt är värt ett besök. Här kan du promenera året om. Trädgårdarna och parken står alltid öppna för allmänheten. Det finns gott om plats för att stilla njuta en sprakande höstförmiddag eller varför inte en isande vacker januarisöndag. Det går även att boka en guidad tur på slottet eller njuta av god fika eller lunch.

Relaterad läsning:

Vandra


Vandringsled lärjeån göteborg

Bohusleden (utgångsläge Skatås)

Från Skatås, ett rekreationsområde strax öster om centrum, kan ni följa Bohusleden både norr- och söderut. Följ den norra etappen på 10 km i medelsvår terräng till Kåsjön med många vackra utsiktspunkter och grillplatser längs med vägen. Eller välj den södra etappen på 8 km i lättare terräng till Stensjön. I slutet av etappen passeras Gunnebo slott där ni kan stanna för en välförtjänt fika. 

Sandsjöbacka naturreservat

Naturreservatet sträcker sig från Kungsbacka i söder och Göteborg i norr. Utgå från Sisjön i västra Göteborg och knata söderut eller runt sjön. 

Relaterad läsning:
Relaterade erbjudanden:
Fredag & lördag
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Lilla London

Från 1245:-/person
Boka en övernattning mitt i "Lilla London". I detta paket ingår ett glas bubbel, vår mysiga afternoon tea, övernattning och frukostbuffé.

I filmens värld

Från 1045:-/vuxen & 345:-/barn
Hôtel Eggers har blivit lite av ett filmhotell där ett flertal filmer har spelats in. Boka vårt matinépaket och bo en natt i ett av våra vackra rum. Bubbel och biobiljett ingår.
Måndag–fredag
PureSpa på Hagabadet Drottningtorget

Eggers på Haga

Från 1045:-/person
Boka en hotellövernattning hos oss tillsammans med en skön spaupplevelse på Hagabadet Drottningtorget, bara ett stenkast från oss.