Saker att göra i Göteborg under höst och vinter

Det finns mycket att uppleva i Göteborg även under årets mörkare årstider. Promenera genom parkerna, strosa på stan, ta en fika, besöka restauranger eller intressanta utställningar. Här är våra tips på aktiviteter och saker du inte får missa när du besöker Göteborg.

Upplev


Halloween på Liseberg Foto: Stefan Karlberg

Liseberg

Ett besök på Liseberg är fantastiskt både för vuxna och barn. På Liseberg är mycket på låtsas men upplevelserna på riktigt. Här väntar allt från härligt magkittlande attraktioner och musik till gastkramande Halloween-firande och miljoner juleljus under Jul på Liseberg. 
PureSpa Hagabadet Drottningtorget

Hagabadet Drottningtorget

Kombinera en övernattning hos oss med en skön spaupplevelse på Hagabadet Drottningtorget – en lugn oas mitt i stan, bara ett stenkast från oss. Där kan du sjunka du ner i varma pooler, njuta av upplevelseduschar, bastubad och sköna relaxytor. Prova lugnande yoga och meditation och koppla av i din takt.
Göteborgs Konstmuseum Foto: Hendrik Zeitler

Museer i Göteborg

Ett lärorikt nöje som passar alla väder - Välj och vraka bland imponerade samlingar med allt från konst och kultur till natur och sjöfart. Konstmuseet och Världskulturmuseet är några av våra favoriter. Fler förslag på spännande museum hittar du på goteborg.com.
Universeum Göteborg Beatricetornros/Mediabank Göteborg & Co

Universeum

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en kraftfull arena för utbildning och folkbildning inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Här blandas stora världshav och Amazonas regnskog med kemilabb, teknikverkstad och den oändliga rymden. Ett måste att besöka om du reser med barn men även vuxna tycker detta är en upplevelse.
Röhsska Museet Foto: Jonas Ingman GoteborgoCo

Utställningar

Göteborgs museer bjuder in till en rad utställningar varje år. Mixen innehåller allt från de stora museerna till mindre gallerier eller utställningsarenor. Läs mer på goteborg.com som har samlat det som är aktuellt just nu.
Bio Roy Göteborg

Biografer

Besök en av Göteborgs biografer och se en riktigt bra film. Bio Roy på Kungsportsavenyn är en av våra favoriter. Där kan du utöver nya filmer även se nischad dokumentärfilm, direktsänd och inspelad scenkonst, bland annat från Metropolitan i New York och National Theatre i London. 

Shoppa


Shoppa vintage i Göteborg Foto: Göteborg & co

Shoppa hållbart i Göteborg

Att fynda vintage och second hand i Göteborg är enkelt. Här hittar du allt ifrån finare antikaffärer till större second hand-butiker. Det finns gott om vintagebutiker och du hittar dem i bland annat Haga och Linné, innerstaden och kring Avenyn.

Några tips från oss är Boutique Laila på Götabergsgatan för personlighet, Beyond Retro i Arkaden för ett brett urval av vintage, Brodway & Sons på Korsgatan för lite yngre eller Vintagefamiljen på NK för lyx!

Broadway and sons Göteborg

Broadway & Sons – hållbart mode

En av våra favoritbutiker! Avsikten med denna butik är att tillgodose stilmedvetna individers behov och erbjuder en mycket fin, omfattande och sällsynt kollektion av vintage militär-, arbetskläder, sportkläder och läderkläder och accessoarer. 
Floramor o Krukatos Foto: Marie Ullnert GoteborgoCo

Kaserntorget & Magasinsgatan

Runt detta område finns en mängd mysiga butiker och kaféer.

Blomsterbutiken Floramor & Krukatös, Grandpa och Artilleriet är några av våra favoriter. 

Promenera


Slottsskogen Goteborg Foto: Peter Kvarnstrom Goteborg O Co

Slottsskogen

I över hundra år har Slottsskogen varit en park dit göteborgare sökt sig för avkoppling, umgänge, motion och olika evenemang. Här finns något för alla - stora gräsmattor för picknick, rekreation och lek, lekplatser, kulturhistoriska byggnader, serveringar och olika aktiviteter, vild natur och promenadstråk.

Här finns även en av Sveriges äldsta djurparker. Den är öppen året runt och är gratis att besöka. Med inriktning på tama och vilda nordiska djur, vill Slottsskogen lära både barn och vuxna om djurlivet vi har runt omkring oss.

Foto: Goteborg & Co, Peter Kvarnström

Relaterad läsning:
Haga Goteborg Foto: Per Pixel Petersson/Goteborgoco

Haga – den lilla staden i staden

Ta en promenad till de gamla delarna av Göteborg och strosa runt på de mysiga gatorna i Haga. 

I mitten av 1600-talet gav drottning Kristina order om att planlägga stadsdelen Haga, Göteborgs första förstad. Bebyggelsen bestod av låga timmerhus som senare, i takt med att Haga expanderade, ersattes av landshövdingehus. På 1980-talet renoverades stora delar av Haga. Den ”gamla” stilen bevarades och Haga är idag ett attraktivt bostadsområde med många trevliga caféer, butiker och restauranger.

Haga är berömda för de massiva kanelbullarna, som räcker till en hel familj! Vill du prova kan vi rekommendera Café Husaren.

Passa även på att gå upp till Skansen Kronan, där får du en mycket härlig vy över Göteborg! Blir du hungrig efter promenaden ligger Bar Minimal precis bredvid, där det serveras supergoda pizzor.

Relaterad läsning:
Botaniska trädgården Foto: Peter Kvarnström GoteborgoCo

Göteborgs botaniska trädgård – en av Europas största

Ta en promenad i Botaniska trädgården, som med sina 175 hektar är en av Europas största i sitt slag. Den odlade delen upptar ungefär 40 hektar och totalt på friland och i växthus finns här ca 16 000 arter och kulturformer. Trädgården gränsar till naturreservatet Änggårdbergen. Botaniskas växthus rymmer 4 000 olika växtarter, bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer, köttätande växter och det sällsynta påsköträdet som är utdött i sin naturliga miljö.

Foto: Goteborg & Co, Peter Kvarnström

Relaterad läsning:
Trädgårdsföreningen i Göteborg foto: Peter Kvarnström GoteborgoCo

Trädgårdsföreningen - "vår trädgård"

Trädgårdsföreningen i Göteborg ligger precis vid Hôtel Eggers och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker.

Här hittar du även Alfons Åbergs kulturhus. Här kan alla nyfikna barn och deras vuxna se på teater, leka i Alfons vardagsrum, provåka helikoptern, lära sig spännande saker och upptäcka en massa finurligheter.

Relaterad läsning:
Gunnebo slott grönsaker Foto: Frida Winter Goteborg&Co

Gunnebo trädgårdar/slott

Ca en mil söderut hittar ni en riktig pärla – Gunnebo Slott med dess vackra omgivningar som definitivt är värt ett besök. Här kan du promenera året om. Trädgårdarna och parken står alltid öppna för allmänheten. Det finns gott om plats för att stilla njuta en sprakande höstförmiddag eller varför inte en isande vacker januarisöndag. Det går även att boka en guidad tur på slottet eller njuta av god fika eller lunch.

Relaterad läsning:

Vandra


Vandringsled lärjeån göteborg

Bohusleden (utgångsläge Skatås)

Från Skatås, ett rekreationsområde strax öster om centrum, kan ni följa Bohusleden både norr- och söderut. Följ den norra etappen på 10 km i medelsvår terräng till Kåsjön med många vackra utsiktspunkter och grillplatser längs med vägen. Eller välj den södra etappen på 8 km i lättare terräng till Stensjön. I slutet av etappen passeras Gunnebo slott där ni kan stanna för en välförtjänt fika. 

Sandsjöbacka naturreservat

Naturreservatet sträcker sig från Kungsbacka i söder och Göteborg i norr. Utgå från Sisjön i västra Göteborg och knata söderut eller runt sjön. 

Relaterad läsning:

Bo på vårt hotell i Göteborg

Hos oss bor du centralt i Göteborg, med närhet till spårvagn och bussar om du vill upptäcka staden. Vill du bara ta det lugnt är det helt ok att mysa i vår lobby, men vill du uppleva något mer kan du boka ett av våra fina hotellerbjudanden.

I vår lobby kan du:


Boken om eggers

Läsa boken om Eggers

Mys i vår lobby, beställ något gott att dricka och bläddra i vår alldeles egna bok "Boken om Eggers". 
Labyrintspel på hotel eggers

Spela sällskapsspel

I lobbyn finns en mängd spel som du kan låna. Kortlek, kulspel, tre i rad och domino är några.  
Charktallrik på Hôtel Eggers

Bistromeny

Vår bistromeny bjuder på lite enklare rätter och snacks. Förtäres bäst tillsammans med något gott i glaset, antingen i vår hotelllobby, inne i restaurangen eller ute på vår mysiga veranda med utsikt över Drottningtorget.
Relaterade erbjudanden:
Fredag & lördag
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Lilla London

Från 1645:-/vuxen & 500:-/barn
Boka en övernattning mitt i "Lilla London". I detta paket ingår ett glas bubbel, vår mysiga afternoon tea, övernattning och frukostbuffé.
Biobiljett ingår
Glas med bubbel i lobbyn på hotel eggers

I filmens värld

Från 1195:-/vuxen & 400:-/barn
Hôtel Eggers har blivit lite av ett filmhotell där ett flertal filmer har spelats in. Boka vårt matinépaket och bo en natt i ett av våra vackra rum. Bubbel och biobiljett ingår.
Museikort ingår
Målarmaterial på hotellrum eggers i göteborg

Art & culture

Från 1395:-/vuxen & 500:-/barn
Konst och kultur ligger oss varmt om hjärtat. I detta paket ingår utöver middag och övernattning, ett museikort med gratis entré till Göteborgs stadsmuseer under ett helt år.