Recept - Råbiff Eggers
Råbiffen står alltid på menyn hos oss - en riktig klassiker. Beställ den i restaurangen eller gör den själv hemma. Vi bjuder på receptet.
Råbiffen står alltid på menyn hos oss - en riktig klassiker. Beställ den i restaurangen eller gör den själv hemma. Vi bjuder på receptet.
Råbiff - eller Steak tartare, som den också kallas, är långt ifrån en nymodighet. Idén att äta malet eller hackat rått kött populariserades först i slaviska regioner, förknippade med mongoliskt intrång. De och deras turkiska allierade tatarerna (från Tartary) hade som tradition att finhacka segt kött såsom häst och kamel för att göra dem ätliga och sedan binda köttet med mjölk eller ägg.
Rätten har alltid haft en stor popularitet i restaurangvärlden och har gjorts om i oändliga variationer under hundratals år. Det här är en av Hôtel Eggers varianter, men även här varierar vi oss från en meny till annan. Vi gör ofta äggulan lågtempererad och spritsad, men den blir lika god vid sidan av.