Recept - Råbiff Eggers

Råbiffen står alltid på menyn hos oss - en riktig klassiker. Beställ den i restaurangen eller gör den själv hemma. Vi bjuder på receptet.

Steak tartare - långt ifrån en nymodighet

Råbiff - eller Steak tartare, som den också kallas, är långt ifrån en nymodighet. Idén att äta malet eller hackat rått kött populariserades först i slaviska regioner, förknippade med mongoliskt intrång. De och deras turkiska allierade tatarerna (från Tartary) hade som tradition att finhacka segt kött såsom häst och kamel för att göra dem ätliga och sedan binda köttet med mjölk eller ägg.

Råbiff och räksmörgås på eggers restaurang

Råbiff – en klassisk rätt i många variationer

Rätten har alltid haft en stor popularitet i restaurangvärlden och har gjorts om i oändliga variationer under hundratals år. Det här är en av Hôtel Eggers varianter, men även här varierar vi oss från en meny till annan. Vi gör ofta äggulan lågtempererad och spritsad, men den blir lika god vid sidan av.

Råbif och en öl på eggers veranda

Råbiff Eggers

Fem portioner

Ingredienser:

 

  • 400 g innanlår putsat
  • 2 st rödbetor, kokta, tärnade
  • 5 msk kapris, avrunnen
  • 1 st schalottenlök, fint hackad
  • 3 msk dijonsenap
  • 5 st äggulor
  • 1 bit pepparrot
  • Levainbröd
  • Gräslök
  • Olivolja
  • Salt & nymald svartpeppar
  • Smör

Metod:

  1. Mal eller skrapa innanlåret med en vass kniv.
  2. Blanda upp köttet med lite olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  3. Smörstek levainbrödet.
  4. Garnera råbiffen med rödbetorna, kaprisen, löken och dijonsenapen.
  5. Servera med äggulan spritsad ovanpå eller på sidan och avsluta med riven pepparrot.
Läs mer
Genuint & vällagat
Eggers restaurang & bar interiör

Eggers restaurang & bar

Eggers restaurang & bar är välkänd och har varit så sedan 1800-talet. Vi serverar vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat. Miljön är inspirerad av Paris i sekelskiftets La belle époque, den sorglösa stämningens tid då de använde stadens kaféer, restauranger och konstsalonger som sitt vardagsrum.
rotselleri middag eggers hotell restaurang i göteborg

Middag à la carte

Vår à la carte-meny inspireras av det klassiska köket – svenskt i samklang med franska toner. Råvarorna hämtar vi främst ifrån vår närmiljö och vi anpassar oss efter vad säsongen har att erbjuda. 
strömming middag eggers hotell restaurang i göteborg

Strömming Prins Bertil

Vi bjuder på receptet
Strömming är verkligen gott och dessutom väldigt prisvärt. Prins Bertil älskade stekt strömming och fick det ofta serverat när han bodde och åt på Hôtel Eggers.
Relaterade erbjudanden:
dubbelrum nr 127 superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Hemma på Eggers

Från 1595:-/person

På Hôtel Eggers kan du känna dig som hemma men samtidigt njuta av lyxen att bli bortskämd. Kombinera en mysig hotellvistelse med sköna dagar i Göteborg. 

  • En övernattning med frukostbuffé
  • En 3-rätters middag
"Boken om Eggers" som gåva
Boken om Eggers på hotellrum i Göteborg

En sann historia

Från 1495:-/vuxen & 500:-/barn

I över 160 år har vi tagit hand om dignitärer, kungligheter och affärsresande. Nu är det din tur att känna dig som en celebritet hos oss på Hôtel Eggers!

  • En övernattning med frukostbuffé
  • En 2-rätters middag
  • Boken ”Hôtel Eggers – en sann historia”