Sång & musik från balkongen

Event, Valborg 2020.

Eggers har sedan många år en tradition med att sjunga från balkongen. I många år har Lucia gjort Drottningtorget lite ljusare i december och sedan ett par år tillbaka sjunger vi även in våren från balkongen på Valborg.

Opera på balkongen - eggers hotell göteborg

Sång från balkong

Kanske har du sett hur italienarna och spanjorerna sjunger från sina balkonger för att motverka tristessen i karantän? I dessa tider kan vi behöva all uppmuntran vi kan få. Musik och sång gör verkligen mycket för hälsan, om inte annat lyfter det humöret.

Opera på balkongen - eggers hotell göteborg

Muntra upp din omgivning

Det är ju allmänt känt att både besöksnäringen och kulturarbetarna har det tufft just nu, så varför inte slå oss samman för att göra något gott för själen och för våra medmänniskor som går förbi?

Opera på balkongen - eggers hotell göteborg

Göteborgsoperans ljuva toner

Vi på Hôtel Eggers bjöd därför in Göteborgsoperan till att göra ljuv musik på vår balkong. Vi hade först en tanke på att göra detta själva, men varför inte ta hjälp av proffsen? Vi är bäst på hotell, de är bäst på musik. Bra plus bra blir dubbelt så bra tänkte vi!

Göteborgsoperan ligger bara ett stenkast bort från hotellet och många är de gäster som har bott hos oss innan ett besök på operan.

Byggnaden, som ritats av Jan Izikowitz, stod klar 1994 och har hämtat inspiration både från operavärlden och den närbelägna hamnen. Själva byggnaden är väl värd ett besök för sin spännande arkitektur.

*Ingen inbjudan gjordes inför detta event för att förhindra att folk skulle samlas utanför hotellet och riskera smittspridning. Därav delar vi detta enbart i efterhand. De som såg det på plats av den händelse att de gick förbi där och då fick en bonus. Vi andra får se det digitalt.

Vill du läsa mer?
Gammalt brev på hotel eggers

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från historia till hotell, restaurang, konferens eller event till miljö och CSR.
Valborgskör på Eggers balkong

Valborg med pompa & ståt

På Valborg firas våren in med körsång från balkong, och det är inte vilken balkong som helst - utan den på anrika Hôtel Eggers minsann.
Relaterade erbjudanden:
champagne i hotellrum superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Hemma på Eggers

Från 1445:-/vuxen & 600:-/barn
Streama favoritserien eller ta med dig den där boken du aldrig hinner läsa. Du får popcorn och bubbel på rummet, valfri rätt från vår à la carte-meny, övernattning och frukost.
dubbelrum nr 127 superior med balkong på eggers hotell i göteborg

Eggerspaketet

Från 1595:-/person
Kombinera en mysig hotellweekend med sköna dagar i Göteborgs city. I paketet ingår en 3-rättersmiddag, övernattning och frukost.
Fredag & lördag
Afternoon tea på Hotell Eggers i Göteborg

Lilla London

Från 1645:-/vuxen & 500:-/barn
Boka en övernattning mitt i "Lilla London". I detta paket ingår ett glas bubbel, vår mysiga afternoon tea, övernattning och frukostbuffé.