Samhällsansvar – CSR

Vackra tapeter, kristallkronor eller tjusiga desserter i all ära. Men för oss är det viktigt att inte bara fylla vårt hotell med en skön känsla. Vi vill även försöka göra lite mer för vår omvärld, något som skulle kunna göra skillnad. Vi kan inte göra allt, men alla kan göra något!

Vi värnar om miljön

Allt arbete inom vår verksamhet ska vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande.

Sus husfru på eggers hotell i göteborg

Vad vi gör varje dag

Här kan du läsa om vad vi gör för att ta ansvar för hur vi påverkar samhället ur ett miljömässigt perspektiv. Allt från städning, uppvärmning, förbrukningsvaror och kaffe.
svanen hotell eggers logotyp

Certifierade av Svanen

Svanens kriterier ger oss en tydlig riktlinje i vårt miljöarbete och i vad vi kan göra varje dag för att minska på förbrukning av el, vatten och kemiska produkter.

Eget vindkraftverk

Vi har ett eget vindkraftverk som försörjer oss med elektricitet. Och det bästa av allt är att det inte bara gäller oss utan även våra systerhotell Arken Hotel & Art Garden Spa och Varbergs Stadshotell & Asia Spa.

Socialt engagemang

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Vi vill vara ansvarsfulla aktörer både lokalt och globalt och därför har vi valt att stödja nedan organisationer på ett eller annat sätt.

Allt börjar med rent vatten
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes

Solvatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Vi har tillsammans med våra systerhotell Arken Hotel & Art Garden Spa och Varbergs Stadshotell & Asia Spa gett familjer möjlighet till rent vatten genom Solvatten.
Julklappsvagnen Stadsmissionen utanför Hôtel Eggers

Julklappsvagnen & Stadsmissionen

Inför varje jul är vi med och samlar in julklappar till Julklappsvagnen. Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission. Tillsammans återupplivar de en 100 år gammal idé om att åka runt i staden i en spårvagn och samla in julklappar till barn, unga och familjer som lever i utsatta situationer.

Reningsborg

Våra överblivna möbler på Hôtel Eggers skänker vi till Reningsborg och även till Stadsmissionen. Möbler eller varor som skänks till Reningsborg säljs antingen i deras butiker eller transporteras till samarbetsprojekt i Östeuropa.