11 november 2016

VIP-invigning på hotellet

Hotellet har som bekant genomgått en stor men varsam omvandling och i veckan var det dags att visa upp allt vårt jobb för ett par hundra gäster i dagarna två.

Eggers entré

Som sig bör möttes alla gäster av röda mattan och en dörrportier iklädd Eggers-keps och originalkavaj i polkarandigt (som vi faktiskt fann uppe på vinden när vi tog över hotellet).

Vår restaurangchef John var som vanligt tjusig i vit skjorta och fluga. Han välkomnade alla med sitt glada leende och såg till att vi kom iväg på "Promenade-de-tips" genom hotellet.

Flertalet rum stod öppna och bjöd på den ena överraskningen efter den andra. I första rummet bjöds det på bubbel.

Levande musik följde oss genom hotellkorridorerna.

I nästa rum fick alla något litet i magen. Det bjöds på "Råbiff på potatischips med pepparrot" och en liten läcker "Löjromstoast på surdegsbröd med picklad rödlök". Oj vad gott!

I nästa rum mötte vi "Prins Bertil" och "Prinsessan Lilian" i full diskussion om både snabba bilar och shopping. Det kungliga paret bodde förr på hotellet och var en av frågorna i poängpromenaden. De gav många leenden kan vi lova!

Saxofonist som gav ytterligare vackra toner till vår promenad.

I det här rummet kan man koppla in sin telefon i en gammal grammofon för att spela upp musik. Visst är det härligt när gammalt möter nytt?

Till fråga fyra fick man lite ledtrådar i hotellsängen. Vad var det för olycka som drabbade Ebba Pettersson egentligen?

I rum 133 står "Jussi Björling" och sjunger opera för oss. Detta rummet kallar vi för övrigt för Håkan Hellström-rummet då han spelade in musikvideon till "Känn ingen sorg för mig Göteborg" här. 

Detta är ett av rummen som återstår att renoveras. Vi har sparat några rum som vi nu med spänning ser fram emot att se vilken form de kommer ta.

Vidare ner i restaurangen möttes vi av ett riktigt svängigt jazzband.

Pierre, vår kökschef var som vanligt på ett riktigt strålande humör och förberedde den ena efter den andra smarriga rätten till alla gäster. 

Här syns sluttouchen på en "Salad Nicoise" på bl.a. halstrad tonfisk, oliver och äggcreme. Det bjöds även på musslor, torsk och vår extremt populära "Beetroot Salad", ett måste att testa nästa gång du är på besök!

Vi hade den stora äran att ha Göteborgskonstnären Kent Larsson på besök en av kvällarna. Några av hans färgstarka tavlor hänger just nu i lobbyn.

Riktigt härliga kvällar!

Ett riktigt varmt och innerligt tack till all personal och till alla gäster som kom och gjorde dessa kvällar så underbara hälsar hotellägarna Anna Riis och Lars-Olof Oskarsson.

Upplagd av Hôtel Eggers 2016-11-11 15:15 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar