15 december 2015

Miniweekend på jullovet

Vi tar tåget till Göteborg med hela familjen under jullovet. Det är något speciellt med tågresan tycker barnen och de räknar stationerna vi passerar. Väl framme vid slutstationen stiger vi ut ur vår tågvagn rakt in i storstadens puls med fullt av folk och vi tar barnen i handen och skrattar åt deras tindrande ögon. 

Vi har bokat två nätter på anrika Hotel Eggers, som ligger mitt i Göteborg, precis vid stationen. Vi sneddar över Drottningtorget och går in genom dörrarna. Ett sällsamt lugn vilar över lobbyn. I sofforna sitter en dam och läser en bok och i en annan soffa sitter ett kärleksfullt par och skålar i bubbel över levande ljus.

 

-Vad mysigt, säger barnen och slår sig genast ner på den flotta soffan i lobbyn medan vi checkar in.

Hotellet har precis bytt ägare och vi märker att det är på gång att hända grejer... En varsam uppdatering av både rum och umgängesytor anar vi. Vi har ju hört talas om hotellet och dess historia, ett av Sveriges äldsta hotell med spännande gäster. Jernvägshotellet var en gång första anhalt för de som kom till Göteborg. Vi har hört om Emil Eggers som fattade tycke för detta Jernvägshotell och insåg värdet i att finnas på en plats där kommunikationerna knöts samman. En intressant historia som du kan läsa mer om.

Vi har tur och får checka in fastän klockan inte slagit 15.00. Vi får våra nycklar och snabbar oss upp till rummet. Vi vill hinna till Trädgårdsföreningen för en promenad och besöka lekplatsen i parken innan mörkret lägger sig.

-Tjusigt, visslar barnen som har fått extrasängar att sova i. Extra glada blir de över badkaret såklart.

Efter både besök på museum, lek och shopping är vi trötta. Vi tar något lättare att äta på hotellet och vi föräldrar beställer var sitt glas bubbel.

Efter en stunds kortspel i den mysiga lobbyn somnar vi gott på vårt hotellrum hela familjen.

Morgonstund har guld i mun.

Vi startar långsamt med en kopp kaffe på rummet.

Och så kikar vi ut över dagen som gryr utanför. Det blir visst strålande väder. Wow!

Efter en mysig frukoststund tillsammans är vi redo för en dag ny i Göteborg. Vilken fin miniweekend vi har tillsammans!

/familjen från Helsingborg

Upplagd av Anonymous 2015-12-15 12:39 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar