22 juni 2017

Göteborg - En vacker sommarstad!

Göteborg är en vacker stad året om, men vi tycker lite extra mycket om den på sommarhalvåret. Då visar västkuststaden sig från sin bästa sida!

Hôtel Eggers har ett guldläge mitt i staden. Härifrån kan du enkelt kan ta dig runt och har närhet till nästan allt. Tågstation och spårvagnsperrong möts precis vid Drottningtorget.

Foto: Jennie Smith/Göteborg & Co
Vill du hellre cykla, så kan du hyra en cykel och ta dig runt i staden. Om solen strålar är det ljuvligt att ta en cykeltur i staden. 

Tycker du bättra om att promenera? Det är så vackert att strosa runt i staden och njuta av allt vackert. En liten promenad längs kanalen och in genom parken vid Trädgårdsföreningen som ligger granne med hotellet är alldeles lagom. Passa på att stanna till inne i parken och njut av all vacker grönska. 

Foto: Jorma Valkonen/Göteborg & Co
Gatorna i Haga är några av stadens mysigaste gator. Här hittar du butiker och mysiga caféer för en go-fika. 

Är du en riktig kaffedrickare så måste vi tipsa om det populära caféet Da Matteo, precis intill finns även en mycket omtyckt inredningsbutik, Artilleriet. På Magasinsgatan hittar du dessa trevliga platser. 

Några hundra meter längre ner är Rum21 också värt ett besök. Här finner man ett stort utbud av designmöbler. 

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co
Göteborg är ju även förknippat med Liseberg. Lika roligt för stora som små. Här finns karuseller, kramiga Lisebergskaniner, sockervadd och underhållning från scenen. I våras invigdes klubbland Håkan Hellström - En hyllning till artisten från Göteborg, där du bjuds på en musikalisk åktur och du får se allt från sjömanskostymer till publikrekord på Ullevi.

Vi är ju dessutom lite extra förtjusta i Håkan, då vi har ett eget Håkan Hellström-rum - rum 133. Här spelade han in sin video "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Rummet såg förstås lite annorlunda ut då, men det är samma rum. Passa på att boka det när du besöker oss i sommar. 

Mitt i stan tänker man inte alltid på att Göteborg är en kuststad. Men närheten till havet gör att det på en kort stund går att ta sig ut till härliga klippor. Här kan du njuta av sköna sommarkvällar, grilla i solnedgången och kanske ta ett dopp i det blå. Bättre sätt att avsluta dagen på finns nog inte. 

Foto: Kjell Holmner/Göteborg & Co

Upplagd av Hôtel Eggers 2017-06-22 14:58 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar