26 maj 2016

Göteborg - en härlig sommarstad på semestern

Hôtel Eggers tronar med sitt guldläge på Drottningtorget precis där tågstation och spårvagnsperrong möts.
Göteborg är en härlig storstad året om men på sommaren skiner denna västkuststad upp ännu mer och det är en mysig stad att besöka under det varmare halvåret. 

Med lätthet kan man ta sig runt i staden till fots eller med spårvagn. Cyklar finns också att hyra. 

En bra investering är ett Göteborg Citycard. Med detta kort får ni fri entré till mängder av attraktioner, sightseeing, Liseberg (under säsong), Universeum, utflyktsmål och massor av museer. Parkering samt resor med spårvagn, buss och båt ingår.
Ni får också förmånliga shoppinghäften med bra rabatter i utvalda butiker. Här maxar ni er vistelse i Göteborg på ett väldigt bra sätt.

Man behöver inte springa runt på mängder av aktiviteter för att kunna njuta av staden. En promenad längs kanalen och in genom parken vid Trädgårdsföreningen som ligger granne med hotellet är alldeles lagom.

Här fikar man mysigt i ett hav av rosor, fjärilar och lavendel...

Sneddar du över Avenyn och upp mot Magasinsgatan så finner du det omåttligt populära caféet Da Matteo precis bredvid stadens mest hypade inredningsbutik Artilleriet. 

Där är det härligt att strosa runt en stund och bli inspirerad och kanske köpa med sig en souvenir hem från Göteborg. I området finns också Grandpa och Floramor & Krukatös som är bra på blommor och "gå bort"-presenter

Några hundra meter längre ner är Rum21 också värt ett besök. Här finner man ett stort utbud av designmöbler. 

Innan du går tillbaka till hotellrummet och pustar ut efter denna shoppingrunda så tycker vi du ska kika in på Blomrum också för att få en härlig dos av växtinspiration.

Middagen på kvällen avnjuter man allra helst på vår uteservering såklart. Kanske vår klassiska räksmörgås med något kallt i glaset...mums!

Upplagd av Anonymous 2016-05-26 12:12 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar