9 mars 2016

Försvinnande goda smaker på den nya menyn

Det var dags att fota den nya menyn för Hôtel Eggers en tisdag i början av mars. Dofter och smaker som talade för byte av säsong och vi anade att även kockarna kände våren i luften.

Katarina i receptionen hjälpte till att plocka fram lite fin rekvisita vi kunde använda oss av. Vi fann bland annat den här fina skärmmössan och en liggare från förr.

1880–1881 användes den här vackra liggaren. Fantastiskt att den fortfarande är intakt och sparad. Vi fann också några manchettknappar som kanske en gång bars av självaste hotelldirektören.

Först ut var denna påskbuffé som vi kommer servera till brunch till påsk. Det blir kallskuret, goda inlagda sillar, ägg och lamm med rotfrukter. Brunchen serveras på påskafton kl. 12-15.00. 225:-/person. 

Välkomna!

På vår a la carte finner du just nu denna entrecôte med tomat, basilika, lök & hemmagjorda pommes frites.

För fiskälskaren så har vi en klassisk torsk med ansjovis och en äggkräm. Gott!

Fågel, fisk och något mitt i mellan. Vi serverarar också anklår med svamp och grönt.

Detta kan absolut serveras till ett gott vin eller en kall öl. Vi har förresten ett fint utbud av ekologiska och närproducerade ölsorter. 
Vi serverar vår populära bistromeny måndag till söndag kl. 14.00 till 22.00.

En riktigt god middag avslutas bäst med något sött. Den här chokladkrämen med maräng och hallon var vår favorit. En liten espresso till den och man är så nära himmelriket man kan komma.

Eller varför inte avsluta en trevlig middag med en klassisk tiramisu?

När vi plockade undan från fotograferingen föll en liten maskinskriven lapp ut ur en av böckerna. Undrar just om det var det var en lista på de lärlingar som var med och byggde hotellet...

Blir du nyfiken på menyn? Välkommen, boka in dig och vännerna så snart ni kan. 
Smaklig spis!

Upplagd av Anonymous 2016-03-09 11:02 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar