10 oktober 2016

Dags att sätta årets glögg

Den godaste glöggen gör du själv och nu börjar det bli hög tid att sätta den som ska drickas till första advent. Glögg hör advent och jul till och det är extra gott att värma sig med den kryddiga hemmagjorda drycken när kylan biter ute. Eggers glögg

Pierre som är kökschef var väldigt förutseende och satte Eggers egen årsglögg redan i augusti förra året. Den blir som bäst när den får stå lääänge och dra till sig smakerna.
– Den ska minst stå i 3 veckor men helst i flera månader... så glöm gärna bort några av årets flaskor och ta fram till nästa jul! 

Har du inte bokat årets julbord ännu har du fortfarande chans att knipa platser till vårt klassiska julbord i vacker miljö.

Eggers glögg

Vi ser fram emot första advent då vi blivit lovade att smaka Pierres egen glögg... läser man på lappen med ingredienserna så ser det väldigt lovande ut. 
Alla har olika favoriter och man kan i stort sett välja att krydda sin glögg med vad som faller en i smaken. 

Pierre har valt följande smaker: 

Apelsin
Vanilj
Ingefära
Chili
Enbär
Korianderfrö
Svartpeppar
Kanel 
Aprikos
Stjärnanis
Russin
Fänkål
Socker
Kardemumma

Eggers glögg

Så om du har tröttnat på köpeglögg kan vi rekommendera dig att testa att göra en egen, det är tydligen hur enkelt som helst!

Pierres årsglögg 2016

* Blanda kryddorna som du önskar med rött vin (med eller utan alkohol) i ett stort vackert krus eller i en 10 liters hink.

* Rör ordentligt så att sockret löser sig. Om du använder en hink så täck med lite plastfolie med lufthål i.

* Låt blandningen stå i rumstemperatur i lugn och ro i minst 3 veckor. 

* Välj ut några fina flaskor som du fyller med den hemmagjorda glöggen. Var bara försiktig så att du inte får med bottensatsen med alla kryddorna.

* Förvara sedan glöggen svalt tills det är dags att värma upp och dricka den med familj och vänner.

Stort lycka till!

Kom ihåg att boka julbord i tid - hos oss kan du njuta av ett klassiskt julbord i stämningsfull miljö!

Upplagd av Hôtel Eggers 2016-10-10 14:16 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar