5 april 2016

...då träffas vi på Eggers!

"...då träffas vi på Eggers!" 

År 1932 - Söndagsmiddag 3kr. Wow, det var tider det...

Detta är Emil Eggers i egen hög person. 1883 övertog Emil verksamheten, vars namn då var Hotel Christiania, som genom omfattande ny- och ombyggnader skapade ett helt nytt och på den tiden synnerligen exklusivt hotell. 

Hotellet fick en mycket förnämlig standard och försågs med för den tiden så mondäna ting som elektrisk belysning, telefon i varje rum, tolv privata badrum och en elegant elektrisk hiss, som finns kvar än i dag. Förutom över 100 välinredda gästrum fanns stora utrymmen avsedda för gästernas trivsel och förnöjelse. Vid sidan om den eleganta restaurangen låg "Moriska Caféet" och "American Bar". Det fanns en salong för konserter och en sal för stora fester som kallades "Vita Havet". Hôtel Eggers stod klart för att invigas år 1894.

Kanske att Emil Eggers vid ett och annat tillfälle haft mindre bjudningar med kungligheter och de förnämsta göteborgarna här i ett av våra Chambré Seperée.

Vi vet i alla fall med säkerhet att det var populärt bland de större redarna i staden då de ofta satt här och hade möten.

Det här är egentligen en perfekt plats för dig som vill gå på restaurang men ändå sitta lite avskilt. Rummen ligger i restaurangen men det går att stänga dörren till de båda rummen och dra för gardinerna så det blir helt privat. Kanske till Mors Dag med familjen. Eller den viktiga lunchen med förhandlingar som ska skötas diskret. Eller bara för gänget som vill ha en lite lyxigare afton.
Boka ett av rummen då du bokar bord i restaurangen.

Ta dig tid och kika på detaljerna vid ditt nästa besök. Tjusiga tyger och utsnirade trädetaljer i de vackra väggarna.

Visste du förresten att vi serverar Emil Eggers köttbullar med potatispuré, gräddsås & lingon till lunch i restaurangen lite då och då?

Vår i Göteborg. Äntligen!

Upplagd av Anonymous 2016-04-05 14:29 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar